АМАТЕРИ ОПШТИНЕ НА СЦЕНАМА ВОЈВОДИНЕ И СРБИЈЕ

10 мај 19
Прочитано 532 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Из Центра за културу Ковин стигла је прес објава са сјајним вестима, о пласману младих стваралаца аматера на смотре покрајинског и државног нивоа, односно зонског за играчке ансамбле. Честитамо свима и желимо им пуно успеха на такмичењима на којима представљају општину Ковин у најбољем светлу.
Из Центра за културу Ковин стигла је прес објава са сјајним вестима, о пласману младих стваралаца аматера на смотре покрајинског и државног нивоа, односно зонског за играчке ансамбле. Честитамо свима и желимо им пуно успеха на такмичењима на којима представљају општину Ковин у најбољем светлу.
Ево када и где наступају најбољи од нас са зонских смотри, хронолошким редом, како је саопштио организатор програма у ковинском Центру за културу, Стојан Јаџић: 
У Панчеву се у суботу, 11. маја одржава 58. музички фестивал деце Јужног  Баната на који се, са општинске смотре, одлуком жирија пласирао КУД  "Гај" из Гаја  са две играчке групе. Млађа рупа ће наступити са „Играма из Лесковца“, док ће се старија група представити са „Играма из Ниша“. Фестивал се одржава у сали Културног центра Панчево од 18 сати.
Зонски селектор за Дечије драмско стваралаштво Војводине, Миљан Војиновић, након одгледаних 38 представа одабрао је 13 најбољих за Покрајински фестивал "Мајске игре", а међу  је и изведба Драмске секције ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина са представом "Плава звезда".
Аутор (према мотивима ученичких радова) и редитељ представе је наставница Марија Михајлов Ђорђевић. Основци из Ковина наступиће у Темерину у четвртак, 16. маја од 14,30.
Републички фестивал – 51. смотра рецитатора Србије „Песниче народа мог“ одржава се традиционално у Ваљеву. Најбољи рецитатор Војводине у категорији средњег узраста, Вук Радојковић из Ковина, путује у Ваљево у петак, 17. маја. када је по програму и наступ од 10 сати.
У недељу, 19. маја у Бачку Тополу, на покрајинску смотру, путују оркестри основних школа из Делиблата и Мраморка са својом наставницом Виолетом Помар на 58. музички фестивал деце Војводине.
Аматерско позориште Ковин изборило је, после зонске и коначне селекције, пласман међу осам најбољих представа Војводине. Од 17. до 27. маја у Старој Пазови ће се одржати 57. Фестивал аматерских позоришних друштава Војводине на којем ће 23. маја наступити глумци из Ковина са представом  Борислава Пекића  "Категорички захтев", у режији Јована Грујића.
Драмска секција Гимназије и економске школе "Бранко Радичевић" из Ковина, са представом  Биљане Србљановић  "Београдска трилогија" чију адаптацију и режију потписује професорка Оља Љубоја, наступиће 1. јуна у Кули, на 10. Војвођанском омладинском позоришном фестивалу
Најбољих пет омладинских трупа Војводине у оквиру позоришног маратона одиграће своје представе од 17 сати,  на сцени позоришта Културног цента Кула.
Представа  "Београдска трилогија" пре тог наступа гостоваће у недељу, 19. маја од 19.30 сати у Мраморку, у оквиру Међународног фестивала фолклорног стваралаштва "Пролеће Светом Сави".

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31