У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ДАНА ЕВРОПЕ

10 мај 19
Прочитано 351 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Библиотека „Вук Караџић“ Ковин је, као чланица Еутека мреже библиотека, и ове године  учествовала  у обележавању Дана Европе, 9.маја.
Библиотека „Вук Караџић“ Ковин је, као чланица Еутека мреже библиотека, и ове године  учествовала  у обележавању Дана Европе, 9.маја.
Низом  програмских активности, Библиотека учествује у кампањи „ЕУ за тебе“, коју ове године финансира ЕУ инфо центар. Тако, у сарадњи са Гимназијом и економском школом „Бранко Радичевић“, организовано је предавање и радионица на тему „Твоја Европа, твоје мишљење“. Наиме, тим Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ представљао је Србију на догађају „Твоја Европа, твоје мишљење“ одржаном у Бриселу у марту. Учествововале су 33 школе из земаља Европске Уније и кандидата за чланство. Заједно са 102 ученика из целе Европе, учествовали су у изради предлога за јачање представничке демократије и повећање излазности на изборе за Европски парламент. Ово непроцењиво искуство учесници у ђачкој дебати у Бриселу поделили су са својим вршњацима из средњих школа и младим људима путем презентације о својим ставовима, надама  и очекивањима када се говори о Европској унији.
Библиотека је у вечерњем термину организовала промоцију књига Јелене Ленголд - песникиње, приповедачице и романсијерке која је за књигу прича „Вашарски мађионичар“ добила Европску награду за књижевност, награду „Женско перо“, награду „Биљана Јовановић“ и награду „Златни Хит Либер“. За књигу прича „Рашчарани свет“ добила је Андрићеву награду за најбољу књигу прича на српском језику у 2016. години. 
Приче Јелене Ленголд заступљене су у више антологија и панорама савремене српске књижевности објављених у Србији и свету.
„У мају, поред обележавања Дана Европе одржава се и EU „Green Week“, тачније од понедељка 13. до петка, 17. маја. Наша библиотека 17. маја организује предавање на тему: „Улога Црвених листа и Црвених књига у заштити биодиверзитета“, рекла нам је  још директорка Јелена Стојановић и уједно позвала све заинтересоване средњошколце да дођу тога дан и науче више о заштити природе.
Фото: библиотека „Вук Kараџић“ Ковин

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31