„МАЛИ РЕЦИТАТОРИ“ ПОКАЗАЛИ УМЕЋЕ

24 мај 19
Прочитано 456 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Предшколска установа ,,Наша радост“ Ковин организовала је 16. маја у галерији Центра за културу такмичење под називом ,,Мали рецитатори“, с циљем да се деца упознају са сценским наступом, да  превазиђу трему јавне интерпретације и да на овај начин богате свој речник.
Предшколска установа ,,Наша радост“ Ковин организовала је 16. маја у галерији Центра за културу такмичење под називом ,,Мали рецитатори“, с циљем да се деца упознају са сценским наступом, да  превазиђу трему јавне интерпретације и да на овај начин богате свој речник.
У категорији предшколског узраста најбољи су били: Нина Доватов, која је освојила прво место за рецитовање стихова Мире Алечковић “Песма за мамине очи“, друго место заслужила је Ленка Гаврилов рецитујући песму “Пссст иде страх“, аутора Моше Одаловића, док је треће место припало Дејани Ника, која је рецитовала песму “Бабарога“, аутора Јефте Одавића. Ову одлуку донео је четворочлани жири у саставу су: логопед Биљана Влашић, професори српског језика и књижевности: Гордана Ђоковић, Јелена Милановић и Душан Симић. 
Уз главне награде, додељене су и „дипломе за шарм“: Елени Томић за рецитовање „Љубавне песме“ аутора Милована Данојлића и Богларки Богош за извођење рецитације „Мој тата“ аутора Божидара Тимотијевића. 
За добро рецитовање малишана заслужне су и васпитачице које су радиле са награђенима – Магдалена Тушеј и Агнеш Барабаш Алмаши, Марија Гаврилов, Мирјана Мартиновић, Драгана Јока и Марија Ковачевић и Ерика Богош Секе.
Публику је поздравила директорка предшколске установе, Александра Алавања, захваливши се свима који су дошли да подрже учеснике и помогну малишанима да превазиђу трему и пожелела срећу такмичарима.     
Свих 19 учесника добило је по књигу и диплому за учешће, а победницима су додељене дипломе за освојена места и још по једна књига.
Публика је имала прилику и да ужива у рецитацијама нешто старијих гошћи, које су ове године учествовале на покрајинској смотри рецитатора. Даница Константиновић, ученица другог разреда ОШ “Јован Јовановић Змај“, представила се рецитацијом „Зоља“, аутора чика Јове Змаја, а Сара Максимовић, ученица четвртог разреда ОШ „Ђура Јакшић“, рецитовала је „Баладу о заборавном деди“ Милована Витезовића. 
У ревијалном делу манифестације наступила су и деца старије и средње групе. Дуња Стојменовић говорила је стихове “Моја осећања“ непознатог аутора а Богдан Богдановић се представио песмом “Храбро дете“, аутора Момчила Тешића. За плесни део била су задужена деца припремне мешовите групе, васпитачица Драгане Јока и Марије Ковачевић, која су наступила са тачкама „Бојарка“, “Беби танго“ и „Зека Роџер“. Такође, представили су се и покретном игром под називом „Кад сам био мали“.
И публика и учесници су уживали у одличном дружењу и фер такмичарској атмосфери.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31