ЗАНАВЉАЊЕ СПОРТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ – ПРВИ „СИНУО“ ОТВОРЕНИ КОШАРКАШКИ ТЕРЕН

20 јун 19
Прочитано 703 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У периоду одмора између две спортске сезоне, током летњих месеци биће изведени бројни радови на текућем одржавању спортских објеката и терена на територији општине Ковин. 
У периоду одмора између две спортске сезоне, током летњих месеци биће изведени бројни радови на текућем одржавању спортских објеката и терена на територији општине Ковин. 
“Захваљујући разумевању и помоћи локалне самоуправе и препознавању значаја бављења грађана спортом, бићемо у прилици да сви спортисти, били они такмичари или рекреативци,  своје активности реализују у далеко бољим и безбеднијим условима“ наводе из Установе за спорт, а поводом радова који се изводе. Средства за поменуте намене износе 23.266.280,00 динара и чине их средства из буџета општине Ковин у износу од 20.714.000,00 динара и средства из буџета АП Војводинe – Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у износу од 2.552.280,00 динара.  
“Сезону” најављених активности на текућем одржавању спортских објеката и терена отворили су радови за замени дотрајале вештачке подлоге на кошаркашком терену код Зграде за мале спортове новом синтетичком атлетском подлогом сертификованом од стране ИААФ-а.  Уклоњена је постојеће подлога, извршена је припрема терена и постављена нова подлога. Уследило је уређење кошаркашких конструкција које је подразумевало молерске радове, постављање нових табли од плексигласа са зглобним обручем, а затим и монтажу кошаркашких конструкција на нову подлогу. Нестабилне временске прилике мало су успориле радове, али је ипак све приведено намени према очекивањима, у првој недељи јуна.
Потпуно преуређен отворени кошаркашки терен званично је „прорадио“ прошле седмице, 13. јуна, када је у присуству бројних спортиста и грађана, у организацији локалне самоуправе и Установе за спорт, свечано отворен. Том приликом, председница општине Ковин Сања Петровић подсетила је да је прошле године свечано отворена новоизграђена сала за мале спортове која је рађена у три фазе и завршена за три године, средствима из општинског буџета, и додала: „Наши спортисти заслужују и више од тога, па смо зато одлучили и конкурисали код Покрајинског секретеријата за спорт и омладину за уклањање старе дотрајале и вештачке подлоге на кошаркашком терену и добили средства за постављање нове.“  
Како је приликом отварања најавила председница, а потврдили из Установе за спорт, планирани су радови на текућем одржавању фудбалских стадиона и зграда у саставу стадиона, спортских центара и отворених терена за различите спортске гране по насељеним местима наше општине. Радови неће заобићи и најфреквентнији спортски објекат – Зграду за спорт и физичку културу (халу)  при ОШ „Ђура Јакшић“ у Ковину, у којој се планира замена дотрајалог паркета новим савременим паркетом на еластичној подлози, реконструкција постојећих мокрих чворова за публику, постављање новог подног линолеума и керамичких плочица, као и пластичних седишта на трибинама. 
На отвореном терену код Зграде за мале спортове биће постављена нова преградна ограда између кошаркашког и рукометног терена и нова заштитна ограда на постојећем зиду око кошаркашког терена према приватним поседима и згради нове Хитне помоћи. Травната површина око Зграде за мале спортове биће заштићена оградом од грифованог плетива.  Сви радови изводе се на основу Анализа спортских објеката и спортских садржаја на територији општине Ковин коју је сачинила „Установа за спорт“ Ковин. У име колектива ове Установе и Спортског савеза, на отварању кошаркашког терена свима који су их подржали захвалио се директор Дејан Јањевић. Он је уручио специјални поклон председници општине Сањи Петровић – кошаркашку лопту са датумом отварања реновираног терена, у знак пажње и захвалности за личну подршку коју пружа спортистима и спортским радницима.
У галерији фотографија можете погледати како су изгледали радови и слике са отварања.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31