КОВИНЦИ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ЕКИПА ЦРВЕНОГ КРСТА

25 сеп 19
Прочитано 685 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Државно такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда и стања, одржано је током читавог дана 21. септембра 2019. године, на Стадиону и у парку Ташмајдан у Београду.
Државно такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда и стања, одржано је током читавог дана 21. септембра 2019. године, на Стадиону и у парку Ташмајдан у Београду.
Ове године, на такмичењу у првој помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења на нивоу Републике представиле су се екипе из 28 средина у Србији (укључујући и Косово и Метохију), а које су оствариле најбоље резултате у овогодишњем циклусу такмичења у општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима. 
Међу најбољима, поносно су учествовале и оствариле веома добре резултате екипе из Ковина: подмладак је заузео 11. место, док је екипа у категорији реалистички приказ повреда, стања и обољења била осма (8. место). У систем такмичења ове године се укључило преко 3.000 школске деце и младих, па је резултат ковинских екипа утолико значајнији, с обзиром на масовност и на учешће екипа из много већих, градских средина. 
На државном такмичењу представили су се и најмлађи ковински црвенокрсташи, „петлићи“ и одушевили показаним. Код „петлића“, све екипе су проглашене за победнике и додељене су им медаље.
Прави фестивал прве помоћи и безбедности најмлађих учесника у саобраћају увеличало је преко 700 волонтера Црвеног крста и велики број грађана који су се прикључили током дана.
Управни одбор Црвеног крстаСрбије је по завршетку националног такмичења саопштио и следеће:
Док су на симулираним ситуацијама саобраћајних незгода волонтери Црвеног крста вешто спасавали повређене, посетиоци Ташмајданског парка су имали прилику да се опробају у занимљивој обуци у вештинама кардиопулмоналне реанимације и употребе аутоматског дефибрилатора. Како правилно одабрати и користити дечје седиште, грађанима су представили стручњаци Агенције за безбедност саобраћаја. 
Уз инструкторе НАВАК академије посетиоци Ташмајданског парка имали су прилику да на симулатору искусе ситуацију превртања возила и чеоног судара. 
Како вешто управљати бициклом показали су нам инструктори АМСС, а како безбедно учествовати у саобраћају возећи електични тротинет учили смо уз инструкоре компаније Етротинети. 
Такође, Ауто мото савез Србије доделио је награде за екипе које су показале највише знања на полигону који су они организовали.
У наставку погледајте коначне резултате и ранг, као и фотографије екипа Црвеног крста Ковин.
Све фотографије са државног такмичења можете погледати на
https://www.facebook.com/pg/redcrossofserbia/photos/?tab=album&album_id=2415029758612706&ref=page_internal.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31