ПРАЗНИК КЊИГЕ НА СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

23 нов 15
Прочитано 695 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На Светски дан детета, 20. новембра, у ковинској основној школи „Јован Јовановић Змај“ одржан је, сада већ традиционални, Празник књиге.


На Светски дан детета, 20. новембра, у ковинској основној школи „Јован Јовановић Змај“ одржан је, сада већ традиционални, Празник књиге.
„Књига има чудесну моћ. У њој се ствара живот, из слова искрсавају лица, нестају границе између стварности и маште“, чуло се на овогодишњем отварању. Измаштано и драматизовано, па потом приказано другарима у фискултурној сали: одломци „Тома Сојера“ и „Покондирене тикве“, народна прича о Ери и Ћоси старијег узраста и приповетка „Со вреднија од злата“ коју су приказали ученици четвртог разреда. Гости из пријатељске школе „Ђура Филиповић“ из Плочице презентовали су своје утиске о Хари Потеру, серији књига шкотске књижевнице Џ. К. Роулинг и филмова заснованих на њима. Зналачки осмишљено, беспрекорно оргаизовано и свим срцем прихваћено, праћено бурним аплаузима ученика и бројних родитеља и пријатеља школе; још један од дана за памћење.
Дан књиге и читања пратила је продајна изложба књига и промоција уџбеника и приручника, наставног материјала за предшколско, основно и средње образовање актуелних издавачких кућа, јавља ПР школе, Дејан Крецуљ.

ДЕЈАН КРЕЦУЉ МЕЂУ НАЈБОЉИМ ЕДУКАТОРИМА СРБИЈЕ У 2015.

NastavnikKreculjsadjacima Decjanedelja2015Портал www.24sata.rs објавио је 19. новембра текст под називом „Са њихових часова ђаци не беже“, о наставницима који уносе посебну динамику и иновативност у наставу, а у друштву најбољих, међу 16 награђених просветних радника из целе Србије је Дејан крецуљ из ковинске ОШ „Јован јовановић Змај“.

У тексту преносе изјаву наставника Крецуља:

- Настава је театар. Неки пут буде блистава премијера, а некад ми падне завеса. Али то је то, стане се пред публику и час се претвори у атеље - рекао је за "24 сата" Дејан Крецуљ наставник техничког и информатичког образовања ОШ "Јован Јовановић Змај" у Ковину, један од 16 награђених просветних радника који је добио награду за Најбољег едукатора Србије у 2015. години коју додељује Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић".
„Овим послом се бавим више од три деценије и моји су часови увек били другачији и иновативни, па чак и у оно старо време могли су да се реализују тако да деци буду занимљиви. Професура ми даје слободу и могућност, у свим предметима да имам другачији приступ. Држим се правила као у новинарству - мора се бити на терену. Када обрађујемо инсталације централног грејања, прозборимо о теорији у учионици и одемо у котларницу да деца омиришу гориво да чују буку, да доживе знање”, објаснио је Крецуљ.
- Наша мисија је да иновативним пројектима системски развијамо предузетнички дух и амбицију код младих људи. Желимо да истакнемо едукаторе чији су часови другачији и занимљиви, који примењују савремене методе наставе. Награђени ће добити по 100.000 динара за унапређење свог рада, а новац може бити потрошен на реализацију разних пројеката са ученицима или опрему коју награђени сматрају корисном за развој метода учења и позитивног утицаја на децу - рекла је Лана Ђокић координатор пројекта.
Награђени едукатори долазе из различитих делова Србије, па су тако ове године награђени просветни радници из Алексинца, Бечеја, Вршца, Жагубице, Ковина, Кикинде, Лознице, Ниша, Новог Сада, Параћина, Прокупља, Петровца на Млави, Ћуприје, Сомбора и Сремских Карловаца.
Најбољим едукаторима у Србији награде ће бити додељене половином децембра у Београду. (Извор: „24 сата“)
Фото: Општина, трибина у Дечјој недељи 2015, Д. Крецуљ са ђацима


КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30