УСВОЈЕН ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2015. ГОДИНУ

08 јун 16
Прочитано 1159 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На 30. седници Скупштине општине Ковин, коју је водио председник Зоран Брадањи, одборници су великом већином гласова донели Одлуку о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2015. годину и истовремено прихватили Извештај независног ревизора


На 30. седници Скупштине општине Ковин, коју је водио председник Зоран Брадањи, одборници су великом већином гласова донели Одлуку о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2015. годину и истовремено прихватили Извештај независног ревизора (ангажоване овлашћене фирме ПКФ д.о.о, Београд) о предлозима финансијских извештаја буџета општине Ковин за 2015, који обухватају биланс стања, прихода и расхода, капиталне издатке и примања, новчане токове, извршење буџета и пратеће извештаје. По мишљењу независног ревизора које је достављено СО Ковин, „приложени финансијски извештаји објективно и истинито, по свим битним питањима, приказују стање имовине, обавеза и извора финансирања Буџета на дан 31.12.2015. године у складу са релевантним законским и рачуноводственим прописима који су регулисани Законом о буџетском систему, Уредбом о буџетском рачуноводству и Одлуком о буџету општине Ковин за 2015. годину“.

Одборници су на заседању одржаном у уторак, 7. јуна, бирали и једног новог члана Општинског већа, с обзиром да је између заседања Ратко Мосуровић поднео оставку на функцију већника. Након образложеног предлога који је изнела председница општине Сања Петровић, да се за нову већницу изабере Јована Маринков (1994), економски техничар из Баваништа, приступило се тајном гласању. Процедуру гласања спровела је, у складу са прописима, трочлана одборничка комисија, а овога пута су је чинили Слободан Лацку (СНС), Миле Анђелковић Димко (СПС) и Марија Ковач (СВМ). Према извештају, „за“ предлог је гласало 32 одборника (у кутији нађено 37 листића, 4 неважећа, 1 „против“).

Донета је Одлука о одређивању простора на којем није дозвољено јавно окупљање на територији општине Ковин. Реч је о усклађивању са новим Законом о јавном окупљању („Сл. гласник РС“ бр. 6/2016) и обавезом локалне самопураве да одреди простор на којем није дозвољено окупљање. Скупштина општине Ковин ће, иако је одлука усвојена, затражити тумачење законодавног одбора Народне скупштине у вези са окупљањем испред школа, посебно у насељеним местима, и то када су у питању сеоске славе, спортске приредбе и слично. „У селима су управо то локације где се најчешће одржавају приредбе, а сада испада да је ту забрањено окупљање“, приметио је Тома Спасић, а додатно тумачење затражили су и Тихомир Вукосављевић, Миленко Грујичић, Ана Новковић. Председник СО, Зоран Брадањи, потврдио је да ће бити затражено од надлежног одбора да протумачи поједине одредбе, „па уколико буде потребе, урадиће се измена одлуке“.

Скупштина је донела Одлуку о подизању споменика на територији општине Ковин. Како се наводи у образложењу, неопходност доношења овакве одлуке је у чињеници „усаглашавања са важећим законима и подзаконским актима, а у циљу спровођења потребних процедуралних активности за подизање споменика према поднетим иницијативама, како би Комисија за споменике и називе улица, тргова и других делова насељених места на територији општине Ковин разматрала поднете иницијативе за подизање споменика и предузимала потребне припремне радње“
Донета је и Одлука о измени Одлуке о мерама заштите пољопривредног земљишта, пољских путева и канала од пољских штета и организовању пољочуварске службе на територији општине Ковин.
Дужности директора Установе социјалне заштите „Центар за социјални рад“ Ковин разрешена је, на лични захтев, Татјана Раденковић Јакшић, а за вршиоца дужности директора именована је Марија Шалипуровић, дипл. социјални радник, уз претходну сагласност ресорног Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.
Са функције члана Управног одбора Предшколске установе „Наша Радост“ Ковин разрешен је Марко Стојановић из Баваништа, а уместо њега именована је Александра Станојевић из Баваништа.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31