ОТВОРЕН ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР У СКОРЕНОВЦУ

20 сеп 16
Прочитано 3188 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији Туристичке организације општине Ковин у понедељак 19.септембра, званично је отворен Туристички инфо центар код етно куће у Скореновцу.


У организацији Туристичке организације општине Ковин у понедељак 19.септембра, званично је отворен Туристички инфо центар код етно куће у Скореновцу.
Препознавши дугогодишњи труд и напор који улажу мештани и домаћини који се баве пружањем услуга туристима, општинска Туристичка организација издвојила је средства за опремање просторије која ће омогућити да, како домаћи, тако и инострани туристи добију најпоузданије информације о понуди у Скореновцу, али и на читавом подручју општине Ковин, па је са Удружењењем домаћина у еко-руралном туризму Скореновац, склопљен Уговор о пословној-техничкој сарадњи.
Отварањем инфо центра биће омогућено да туристи на лицу места сазнају и какве све туристичке погодности ово село нуди, ту је смештена и сувенирница ручно рађених предмета на којима су осликани мотиви општине Ковин, а такође се предвиђа постављање инфо табле.

Свечаном отварању у Скореновцу присуствовали су председница општине Ковин Сања Петровић и председник СО Ковин Зоран Брадањи, као и помоћници председнице општине Ратко Мосуровић, Мирјана Бановић и Далибор Штарк; чланица Општинског већа Виолета Оцокољић, свештеници Римокатоличке цркве Чипак Чаба и Јанош Халмаи, а у својству домаћина в.д. директора ТООК Петар Стаменовић и председник Удружења домаћина у еко-руралном туризму Ерне Дани.


Скореновац спада у села која имају најразвијенији сеоски туризам у Србији, а од како је основано Удружење, 2003.год., посећеност је вишеструка порасла. Званично има 15 категорисаних домаћинстава која се баве сеоским туризмом, са укупно 80 лежајева, па тако кроз ово село прође и преко 5000 туриста на годишњем нивоу. Интересантно је то што у Скореновцу више од половине становништва чине Секељани, Мађари из Буковине, етничка целина унутар мађарског народа која и дан-данас негује свој дијалект, јединствену културну баштину, специфичну ношњу, обичаје, кухињу, а неговање те традиције привлаче велики број туриста.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29