УЗ СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА: ДЕСЕТКА ЗА КОВИНСКЕ ВОЛОНТЕРЕ

07 мај 20
Прочитано 1161 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Данас је 8. мај, Међународни дан Црвеног крста и полумесеца, огромне светске породице најхуманијих, оних који су увек ту, део свакодневице, али и највидљивији када је најтеже.
А тако јесте било и у Србији, па тако и у нашој општини од половине марта до јуче, безмало 50 дана ванредног стања током којег су огроман, диван посао сваког тренутка обављали волонтери, активисти и запослени у Црвеном крсту Ковин.
Мало је рећи им: хвала! Али треба то данас рећи, уз њихов дан, јер онима из организације којој су основни принципи на којима почива хуманост, солидарност, добровољност управо толико је потаман. Осмех захвалности, топла реч. Зато што не престају да раде, помажу, подржавају, да се нађу онима којима је то потребно. 
Десетине ковинских волонтера Црвеног крста помогло је локалној заједници да лакше и боље преброди кризу у борби против корона вируса: појачане су све редовне активности и прилагођене новој ванредној ситуацији – народна кухиња, помоћ и нега у кући, брига о старијима, добровољно давалаштво крви... реализоване су и многе додатне активности како би се помогло најугроженијима, посебно свима који су имали забрану кретања. У дому Црвеног крста , од почетка је смештен и радио Кол центар за помоћ старијима од 65 година.
Уз све ово, а нисмо многе активности ни споменули, успели су да израде билтен под називом  „Одговор на Covid19“ – својеврсни дневник ковинске организације „у доба Короне“. И ту заиста погледајте снагу и моћ волонтера у свим местима наше општине и прочитајте шта су све радили, коме се посебно захваљују они, а коме нешто и честитају... Електронско издање можете преузети у наставку овог текста. 
Наравно, уз честитке црвенокрсташима поводом њиховог празника, подсећамо да се наредних седам дана, од 8. до 15. маја, традиционално обележава као Недеља Црвеног крста. Будимо хумани и бићемо више људи!
У наставку погледајте и фотографије које су нам доставили из Црвеног крста Ковин, а настале су током ванредног стања.  
 

КАЛЕНДАР

« Август 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31