ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ КОВИН САЊА ПЕТРОВИЋ

САЊА ПЕТРОВИЋРођена у Ковину 1972. године где је завршила основну школу, а потом средњу медицинску у Панчеву. Успешно брани дипломски рад најпре на Педагошкој Академији за васпитаче, а потом и на Дефектолошком факултету у Београду.
Прво радно место засновала је као медицинска сестра, а по завршетку Педагошке академије и као васпитач у Предшколској установи „Наша Радост“ у Ковину. Шест година касније службује у осигуравајућем друштву ДДОР Нови Сад, у болници у Смедереву на месту дефектолога, у основној школи „Бранко Радичевић“ у Смедереву на месту педагога, потом и као вероучитељ у истој школи.
Седам година је чинила стручни тим који је функционисао у оквиру хуманитарне невладине организације „Здраво да сте“, која се бавила избеглим и расељеним лицима по избегличким камповима. Потпредседница ОО СНС у Ковину била је пет година и у том периоду изабрана је на функцију директора тадашњег Фонда за градско грађевинско земљиште, комуналну потрошњу и путеве, коју је обављала годину дана.
После локалних избора 2013. године, када је Срска напредна странка први пут добила убедљиво поверење грађана општине Ковин, обављала је функцију председнице Скупштине општине, а од 2015. године је на функцији председнице општине Ковин – поверење за нови мандат добила је и после локалних избора одржаних априла 2017. године, и августа 2020. године, на конститутивној седници СО Ковин за мандат 2020-2024. У међувремену је у периоду фебруар-август 2020. била на функцији председника Привременог органа општине Ковин.
Почетком 2015. године изабрана је за председницу ОО СНС Ковин и ту дужност обавља са успехом и поносом и данас. Удата, мајка једног детета.