ОБИЛАЗАК ПРОШИРЕНОГ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

20 мај 20
Прочитано 1299 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Председница Привременог органа општине Ковин Сања Петровић одржала је јуче радни састанак са директорком Центра за социјални рад Ковин Маријом Шалипуровић у дограђеном простору објекта Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју како би обишла нове просторије пре уношења комплетне опреме, али и да види како је дочекан наставак рада са корисницима, прекинут у марту када је проглашено ванредно стање због епидемије.
Како је видљиво, нови простор је сада у потпуности припремљен за уношење опреме за кухињу са трпезаријом. Уређени су тоалети, остава за реквизите, простор за рад физиотерапеута. Дневни боравак добио је још 175 м2 корисног простора и ускоро ће моћи да почну са радом још две групе. Упоредо са тим, имајући у виду створене неопходне услове према свим стандардима, услуга ће бити лиценцирана и проширена и на кориснике из насељених места општине изван Ковина, за које ће бити обезбеђен превоз.
Председница Сања Петровић подсетила је да је проширење овог дневног боравка део је општинског буџетског пакета од 2018. године и ево приводи се потпуној намени, како је и обећано када је услуга покренута. За додатни простор из локалног буџета издвојено је близу 8 милиона динара.  
Запослени стручни сарадници информисали су председницу о наставку рада у условима строге примене мера заштите корисника, с обзиром да је реч о лицима са посебним потребама којима није лако објаснити због чега морају носити маске и примењивати све друго прописано. Председница је поздравила младе кориснике и заједно са њима сложила неколико задатих слагалица, а они нису скривали радост због повратка у боравак после скоро два месеца.
У име руководства општине, састанку су присуствовали и чланови Привременог органа Виолета Оцокољић и Зоран Брадањи.

КАЛЕНДАР

« Август 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31