ОПШТИНА КОВИН ОБЕЗБЕДИЛА БУДУЋИМ ПРЕДШКОЛЦИМА КЊИГЕ

04 јун 20
Прочитано 952 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Општина Ковин обезбедила је комплет књига будућим предшколцима. Председница привременог органа општине, Сања Петровић, уручила је јуче директорима основних школа и предшколске установе књиге за малишане који ће ове године похађати припремну-предшколску наставу, а које ће од данас моћи да преузму.
Како би им пожелела срећан полазак у забавиште , локална самоуправа на челу са председницом привременог органа, обрадовала је малишане новим комплетом књига. Ове године предшколску наставу похађаће укупно 263 малишана.
,,Са пуно љубави за наше предшколце који ће ове године похађати припремну-предшколску наставу, општина Ковин купила је комплет књига за сваког предшколца. За ту намену издвојили смо 400 хиљада динара. Овим поклонима желели смо да обрадујемо дечицу и њихове родитеље, али и да им олакшамо полазак у забавиште“, изјавила је Сања Петровић, председница привременог органа општине. У знак захвалности, малишани и васпитачи ПУ ,,Наша радост“ Ковин припремили су пригодан програм и поклон за председницу, као мали знак пажње. Сања Петровић разговарала је и са директорима школа о припремама за малу матуру, броју уписане деце у први разред. Такође, желела је да чује како је протекла настава на даљину и како су се ђаци и наставно особље снашли у време ванредног стања.
,,Задовољни смо како је протекла настава на даљину. Наставници и ученици комуницирали су путем електонских средстава, а поједини су формирали и гоогле учионице. Битно нам је било да деца, упркос ванредним околностима, савладају градиво које је било предвиђено за ову школску годину. Припремамо се за полагање мале матуре која ће бити рађена по измењеној процедури. Трудимо се да што боље спремимо наше ђаке како би уписали жељену средњу школу“, рекла је Живанка Јованов Петровић, директорка ОШ ,,Ђура Филиповић“ Плочица. Приликом посете Плочици, председница је искористила прилику да обиђе ново дечје игралиште и да провери како теку радови на реконструкцији дела пута од плочичког гробља до црквице Водица Огњене Марије. Осим уређења овог пута, планирано је пошљунчавање и насипање шљунка и ризли у Ковину и по осталим местима на којима је неопходна поправка пута.
ДЕЧЈИ РЕКВИЗИТИ БИЋЕ ПОСТАВЉЕНИ У СВИМ НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА
Неуређен простор у ул. Милоша Црњанског у Плочици сада је добио лепши изглед, постављањем дечјих реквизита. У месту познато као ,,рупе“ намонтирано је игралиште за децу, односно постављена је клацкалица за четворо, клацкалица за двоје, дупла љуљашка, њихалица за двоје и за једног. Председница привременог органа најавила је да ће реквизити бити постављени и у осталим насељеним местима.
,,На велику радост наше деце која живе у селима, почело је постављење дечјих реквизита. У плану је да Баваниште, Мало Баваниште, Делиблато, Дубовац, Гај, Мраморак, Скореновац и Плочица добију нова мала игралишта са справама које су лиценциране и прилагођене млађој деци“, објаснила је Петровић. За ову намену из општинског буџета издвојено је 6 милиона динара.
Милан Милованов из Плочице, напоменуо је да су поред дечјих реквизита, посађене саднице које су донације расадника из овог села. Милованов истиче да му је драго што је општина изашла у сусрет да оваква игралишта добију деца и по осталим насељеним местима. Како нас је обавестио директор ,,Ковинског комуналца“ данас ће бити монтирани дечји реквизити у Баваништу и Гају.

КАЛЕНДАР

« Август 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31