НОВА ИНВЕСТИЦИЈА У БАВАНИШТУ

16 јун 20
Прочитано 1794 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
ОТВОРЕНА ШИВАРА ЗА ПРОИЗВОДЊУ „ТЕШКОГ ТЕКСТИЛА“, ЈЕДИНА ТАКВА У ОКРУЖЕЊУ --
У присуству бројних мештана, запослених, менаџмента, пословних партнера и пријатеља власника фабрике, као и представника локалне самоуправе, у Баваништу је данас свечано пуштен у рад погон шиваре недавно основаног предузећа „МДС ТЕКС“ доо, које се бави производњом тзв. „тешког текстила“ – униформи и специјалне одеће. Нова инвестиција домаћих предузетника већ представља ухлебљење за 34 радника (углавном жена), а планира се пријем још преко 100 људи, као и рад у две смене.  
naslovna 2 1Власник и генерални директор предузећа је млади Данило Милић, који је, како је сам истакао поздрављајући присутне, остварио свој сан: „Драги моји Баваништанци, срећан сам и поносан што могу да наставим идеју и традицију мог оца који се такође бавио текстилном производњом, али у Француској. Посебно ми је драго што сам успео да на свом поседу у Србији, уз  велику подршку породице и пријатеља, остварим свој сан и подигнем ову прелепу фабрику за шивење. Задовољство ми причињава што је општина Ковин на челу са госпођом Сањом Петровић препознала ову моју иницијативу, и искрено се надам подршци и у наредном периоду“, рекао је он. 
Председница Привременог органа општине Ковин Сања Петровић поздравила је улагање у локалну заједницу, посебно истакавши предности ангажовања овдашњег становништва које чека посао: „Како чујем, планирани капацитет до јесени је 120 радника, са могућношћу даљег проширења. Заиста амбициозан план власника и руководства фирме у који нимало не сумњам, имајући у виду озбиљност коју показују. Нова радна места значе живот и останак овде, а посебно радује чињеница што је инвеститор баш из Баваништа и што је, поред великих могућности да свој живот организује ван Србије, решио да ради и живи овде“, рекла је између осталог Сања Петровић и још додала: „Одевни предмети који се на овом месту шију, не производе се више нигде у Србији. Честитам на сјајној идеји, желим много среће и успеха у пословању, а ако буде потребна подршка, локална самоуправа ће бити ту да помогне у складу са могућностима и овлашћењима“.  
У данас отворени погон до сада је уложено више од 300.000 евра, са планом да то буде и до 1,5 милион евра. На основу квалитета који могу да понуде, као и после спроведених анализа, из менаџмента „МДС ТЕКСА“ наводе да се већи део пласмана планира за ино тржиште, али да ће моћи да одговоре и најзахтевнијим потребама домаћих наручилаца, посебно када је реч о изради униформи за на пример војску, полицију и друге специјализоване институције и занимања.
Свечано отварање увеличао је први ансамбл КУД „Аца Обрадовић“ Баваниште извођењем „Игара из Баната“, а догађај су пропратиле и новинарске екипе РТС-овог дописништва из Панчева и Телевизије Панчево.

КАЛЕНДАР

« Август 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31