ОСНОВАНО СПОРТСКО ВЕСЛАЧКО УДРУЖЕЊЕ „КОВИН“

02 јул 20
Прочитано 1441 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Смболично, на Међународни дан Дунава, 29. јуна 2020. у просторијама Установе за спорт „Ковин“ одржана је Оснивачка скупштина Спортско веслачког удружења „Ковин“. На почетку, све присутне поздравио је Дејан Јањевић, директор Установе за спорт и подржао у име локалне самоуправе формирање првог веслачког удружења у историји Општине Ковин.
Скупштини су присуствовали генерални секретар Веслачког Савеза Србије Небојша Јевремовић, секретар Веслачког Савеза Војводине Славен  Докманац, српски репрезентативан и олимпијац, европски првак у двојцу Никола Стојић, председник Веслачког клуба „Смедерево“ Миљан Поповић, тренер Веслачког клуба „Смедерево“ Александар Смиљанић, српски репрезентативац, европски првак у двојцу Веселин Савић, српски репрезентативац Александар Филиповић, председник Веслачког клуба „Панчево“ Новица Јовановић. Пре почетка радног дела скупштине, бродомоделар Златко Пајић се обратио присутнима и одржао кратко предавање о историји пловидбе на Дунаву. 
Током радног дела Скупштине изгласан је статут и органи управе (председник, секретар, управни одбор и надзорни одбор) удружења. За председника је изабран Бојан Голубовић, за секретара Иван Радић, чланови управног одбора су Младен Савић, Предраг Бркић и Александар Филиповић, а чланови надзорног одбора су Златко Пајић, Веселин Савић и Владимир Врцељ. Веслачки Савез Србије, Веслачки Савез Војводине, Веслачки клуб „Смедерево“ и Веслачки клуб  „Тамиш“ Панчево подржали су формирање ковинског удружења и пожелели срећу у раду свим садашњим и будућим члановима. Након оснивачке Скупштине пошло се у обилазак локације будућег клуба, а потом је приређена вожња бродићем са капетаном Славишом Папићем кроз ковински Дунавац, где су присутни имали прилику да виде будућу веслачку стазу.
Информације са оснивачке скупштине и фотографије послао нам је члан УО Предраг Бркић у улози  репортера. Хвала и срећно новој ковинској спортској породици!
 

КАЛЕНДАР

« Август 2022 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31