ИЗ ОПШТИНЕ

„СТАРИ ЛАЛА“ 25. И 26. ЈУНА: ТА ИЗВОЛТЕ ДОЋИ!

Опште удружење предузетника општине Ковин – секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организује 11. по реду Манифестацију „Стари Лала“ и позива на дружење у суботу и недељу, 25. и 26. јуна „у центру Ковина и оближњим сокацима“. Оба дана улице Старог Лале отворене су за посетиоце од 10.00 до 22.00 часа. Позвани су, као и увек до сада, сви којима су Банат, стари занати  и обичаји у срцу!

Све почиње у суботу, 25. јуна, традиционално од 10 часова биће отворени продајно изложбени штандови, мини сајам пољопривредних машина и олд тајмера, ликовна колонија на тераси Дома културе. Од 11 часова почиње такмичење у кувању рибље чорбе у Улици Лазе Костића и први пут биће организовано топљење чварака на традиционални начин – уз поделу посетиоцима и дегустацију у 16 сати.

Од 16.30 је дефиле фијакера једносмерном улицом Трг ослобођења

Свечано отварање манифестације „Стари Лала 2022“ заказано је за 17.30 часова, уз извођење химне Србије, здравицу и пуштање голубова.

Од 17.45 почиње културно-уметнички програм, отварају га победници овогодишњег фестивала „Клинци певају хитове“, уследиће једносатни програм малишана ПУ „Наша радост“, а затим и полусатни програм оркестра хармоника.

Традиционални дефиле културно-уметничких друштава је од 20.00, а после 20.30 наступиће најпре фолклорни ансамбли Друштва „Бећарац“ Баваниште и КУД „Младост“ Ковин, потом ће публика уживати у концерту АКУД „Жикица Јовановић Шпанац“ из Београда (у недељу, у вечерњем програму наступиће КУД „Паја Маргановић“ Делиблато, КУД „Гај“, а уследиће концерт АКУД „Иво Лола Рибар“  из Београда).

Продајно-изложбени штандови отворени су до 22 сата. У наставку најаве, погледајте комплетан програм овогодишње манифестације, и за недељу, са сатницом.

Програм манифестације 25-26. јун 2022

Фото: са јубиларне манифестације 2021.