ИЗ ОПШТИНЕ

ЧАС ПОСВЕЋЕН БЕЗБЕДНОМ КРЕТАЊУ ПЕШАКА У САОБРАЋАЈУ

Ученици првог одељења трећег разреда „Змајеве“ школе учитељице Светлане Баковић, имали су занимљив час Природе и друштва посвећен кретању пешака у саобраћају. Изузетно променљиве временске прилике и интензивни саобраћај, посебно све већих пољопривредних машина, велика су опасност по пешаке и стога се ова тема наметнула као крајње неопходна.
У веома спонтаној и обострано пријатној атмосфери, кроз дијалог, активно учешће ученика у часу, ђацима су презентовани садржаји о саобраћају пешака и других учесника у саобраћају кроз тему „Од куће до школе – пешак у саобраћају“.
„Била је то виртуелна шетња београдским улицама помоћу презентације фотографија сниманих на путу од куће до школе, заправо од стана до аутобуске станице код Панчевачког моста и потом до наше школе и њене околине. Сваки од снимака представљао је специфичну саобраћајну ситуацију, на сваком су показани пролазници који се правилно крећу тротоаром и пешачким прелазом, али и они који чине прекршаје. Све је то „лајковано“, речено жаргоном младих, али и означене грешке као лоше указујући како је правилно понашање у саобраћају битно за сопствену сигурност и безбедност других учесника у саобраћају“, каже професор емеритус Дејан Крецуљ, који је водио ову радионицу и проследио нам вест и фотографије.