ИЗ ОПШТИНЕ

ОБЕЛЕЖАВА СЕ НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА

Овогодишњи Светски дан Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, 8. мај, волонтери и запослени Црвеног крста Ковин обележили су дружењем на обали Делиблатског језера, у дворишту истоименог Удружења спортских риболоваца, које управља Специјалним резерватом природе „Краљевац“ и љубазно је уступило „црвенокрсташима“ простор за овај догађај.

Разноврсне активности које ће бити реализоване у току Недеље Црвеног крста, све до 15. маја, започете су овим дружењем, а на почетку је, сада већ традиционално, одржана седница Управног одбора на отвореном, коју је водио председник Прим. др Свето Вукадиновић. У наставку, послужен је и традиционални ручак – домаћи пасуљ са кобасицом и купус салата.

У току дана, у згради Црвеног крста у Ковину реализована је акција добровољног давалаштва крви, у сарадњи са екипом Завода за трансфузију крви Војводину.

Програм активности у овој посебној Недељи биће реализован уз подршку бројних волентера у школама и општинским установама, у циљу промовисања хуманих вредности и укључивања деце и младих у пројекте солидарности, толеранције и уважавања  свих људи.

 

Фото: обележавање 8. маја крај Делиблатског језера