УКЉУЧИ СЕ И ОДЛУЧИ! АНКЕТИРАЊЕ ГРАЂАНА О ПРОЈЕКТИМА ЗА 2021.

04 сеп 20
Прочитано 301 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Позивамо грађане Ковина и свих насељених места општине да од понедељка, 07. септембра 2020, па све до краја овог месеца, одвоје неколико минута за попуњавање Анкете „Савет Ваш – за буџет наш“ и тако учествују у избору 5 пројеката који ће имати приоритет за финансирање и реализацију из општинског буџета у наредној години. Такође, анкетом је обухваћена опција да изнесете своју идеју за пројекат – шта мислите да нам је потребно. 
Општина Ковин поносни је учесник пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу”, који спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије у оквиру програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина за унапређење доброг управљања и социјалне укључености” (SwissPRO), који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).
Суштина пројекта је у активном укључивању грађана у креирање локалног буџета (партиципативно буџетирање), тако што ће рећи своје мишљење о томе чему дати предност у 2021. да се уради или изгради – јер локалне пројекте реализујемо новцем од пореза који плаћају сви наши суграђани који живе и привређују на територији општине Ковин. 
У анкети можете учествовати на два начина: штампани флајер преузмите, ручно попуните и убаците у кутију за гласање на неком од побројаних места – Ваша месна заједница (у Ковину и селима), Пријемна канцеларија Општинске управе, ЈП Ковински комуналац, ЈП Ковин-гас, Центар за културу Ковин, Библиотека, Предшколска установа „Наша радост“, Туристичка организација, Установа за спорт или електронску анкету попуните на сајту општине Ковин, на веб адреси www.kovin.org.rs и преко линка на фејсбук страници www.facebook.com/oukovin/ 
Анкету спроводимо у периоду од 7. до 30. септембра 2020. године.
Резултати анкете ће бити објављени 20. октобра 2020.  на званичној интернет страници www.kovin.org.rs, на огласним таблама у месним заједницама, јавним предузећима, установама на територији општине Ковин.
Учествујмо сви у креирању „општинске касе“, да заједно учинимо нашу општину лепшом и бољом за живот свих грађана.

КАЛЕНДАР

« Јул 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31