ИЗ ОПШТИНЕ

НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ЂАЦИМА У ШКОЛСКОЈ 2019/20. ГОДИНИ

Традиционални пријем за „вуковце“ и најуспешније ученике основних и средњих школа са територије општине у школској 2019/20. години овога пута изостао је из познатих разлога, због спречавања ширења заразе изазване епидемијом корона вируса Ковид19. Одељење за јавне службе и општу управу ОУ Ковин у новим околностима организовало је доставу награда и диплома најбољима преко њихових матичних школа.

Ова генерација свршених основаца и матураната јесте била ускраћена за дружење и јавне аплаузе за остварене успехе, али то свакако није спречило локалну самоуправу да их награди за њихове резултате, сходно предвиђеном у буџету општине за ову намену: „Свима желим да остану здрави, а поред тога да наставе да остварују овако добре резултате у школи, да стално проширују своје знање и да остану наш понос. А биће времена и начина да се окупимо и да са нама поделите своја искуства из даљег школовања. Надам се да ће следећег јуна традиционални пријем за најбоље ђаке у пуном капацитету бити организован у нашој лепој галерији у Центру за културу“, поручила је овим поводом председница Привременог органа општине Ковин, Сања Петровић.
Ове године, у школама које раде на територији општине, укупно 39 ученика завршило је основну школу са изузетним успехом и тиме заслужило диплому ,,Вук Караџић“, док је међу средњошколцима таквих 10 (из ГЕШ „Бранко Радичевић“ 9 и један из ССШ „Васа Пелагић“). Проглашено је и 12 „ученика генерације“.
Ђаци генерације основци добили су, поред вредних књига и поклон ваучер у вредности 15.000 динара (за куповину у „Ђаку“), а Савет за младе СО Ковин традиционално је наградио ђаке генерације средњих школа лаптоп рачунарима.
Вредним књигама награђени су и „Скореновачки цитраши“, група ученика школе  из Скореновца, чланова КУД „Петефи Шандор“, који су у суперфиналу међународног  такмичења „Златни паун“ у Будимпешти, у категорији деце и омладине, освојили награду „Златни славуј“.
У наставку можете погледати званични списак најуспешнијих ученика за школску 2019/20. годину.
Фото: Цитраши на додели награда 2019. године