ИЗ ОПШТИНЕ

КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ТРАНДАФИРА ЈЕНЧЕ

У сали за седнице СО Ковин данас у 9 сати одржана је комеморација поводом смрти Трандафира Јенче, председника општине у два мандата током 90-тих година прошлог века, истакнутог друштвено-политичког радника и члана Социјалистичке партије Србије. Преминуо је у недељу, 23. маја, у 71. години.
У име пријатеља, сарадника и партијских колега, од Трандафира Јенче се бираним речима и са пијететом опростио Миленко Грујичић, заменик председника СО Ковин. Најдубље изразе саучешћа посебно је упутио супрузи и ћеркама, поручивши да „треба да буду бескрајно поносне што је такав интелектуалац, господин и човек био њихов супруг и отац.“
Последњи испраћај за Трандафира Јенчу је данас, 25. маја у 12 часова на ковинском гробљу.

Рођен је 1950. године у Делиблату, а дипломирао на Правном факултету у Сарајеву 1980. године. Радио је од 1976. године, најпре у ПИК-у Ковин, а од 1983. у Фабрици шећера на месту секретарта ООУР-а. 1986. године ради као представник општине Ковин у тадашњем Суду удруженог рада у Панчеву.
1987. постављен је за друштвеног правобраниоца самоуправљања општине Ковин, потом 1990. стручни сарадник у Општинском правобранилаштву, а од јула 1991. године шеф одсека за нормативно правне и инспекцијске послове у Секретаријату за привреду, финансије и стамбено-комунална питања општине Ковин и затим секретар овог ресора..
Био је и један од начелника ресора у ОУ Ковин током 1992. године, када споразумно прекида радни однос у општини, ради отварања адвокатске канцеларије.
Кратко је био изван ове куће, јер га СО Ковин бира за председника 1993. године и на овој функцији био је током два мандата, до октобра 2000. године.
Део општинског руководства Трандафир Јенча био је и током 2015. године, као пензионер, када је изабран за члана Општинског већа под председавањем Зорана Николића.
Био је дугогодишњи активиста СКЈ – од 1976. године, политичку школу СК Војводине завршио је у Вршцу 1981, на румунском језику. Следствено, био је један од најангажованијих чланова Социјалистичке партије Србије. О тој посебној вези покојника са бившом великом државом Југославијом, симболично говори и чињеница да, на дан који је слављен у СФРЈ као Дан младости и Титов рођендан, породица и пријатељи испраћају Трандафира Јенчу на вечни починак.