ИЗ ОПШТИНЕ

ТРАДИЦИОНАЛНО ДРУЖЕЊЕ „ЈАКШИЋА“ И ПЕНЗИОНЕРА

У оквиру обележавања Дечје недеље, једна од активности која је постала традиција, дужа од деценије, била је и посета ученика Основне школе „Ђура Јакшић“ Дому пензионера. У понедељак, 3. октобра група ученика дружила се са најстаријим суграђанима  играјући шах  и друштвене игре. У име домаћина обратила се председница Удружења пензионера Драгица Радмановић, а у име ђака и колектива Маша Вулетић и Марија Михајлов Ђорђевић, професорке српског језика и књижевности.

За ову прилику ученице Сара Максимовић и Уна Николић су припремиле  пригодне рецитације. Такође, литерарним радовима ученице Нађа Рнић и Марија Вујичин обрадовале су своје најстарије суграђане. Прочитани радови део су конкурса Повереника за заштиту равноправности, који је реализован у сусрет Међународном дану старијих.

Овакав вид дружења је веома важан јер код деце и младих буди хуманост и алтруизам, а старијим суграђанима, верујемо, улепшава дане и на најлепши начин их разгаљује,  те ћемо настојати да се ова традиција негује и у будућности, поручују наставнице Маша и Марија.

Фото: ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин