ИЗ ОПШТИНЕ

КРЕАТИВНО И У ДУХУ ПРАЗНИКА – АКТИВНОСТИ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ КОВИН

Неизоставни део празничне традиције и радости за пацијенте Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“ јесте осмишљавање и израда уникатних новогодишњих честитки. Тим поводом, на радној терапији организована је креативна радионица на којој су пацијенти уз помоћ радних терапеута, у празничној и радној атмосфери, уз звуке новогодишњих песама припремили јединствене новогодишње честитке. Радионица је пробудила њихову машту и покренула стваралачко расположење. Честитке са разним мотивима и од различитих материјала улепшале су свакодневицу у болници и исказале сву креативност пацијената за овим видом интересовања. Честитке са најлепшим жељама упућују многим институцијама, установама и појединцима са којима је Специјална болница за психијатријске болести ,,Ковин“ сарађивала током ове и протеклих година.

У сусрет предстојећим празницима, у Специјалној болници за психијатријске болести ,,Ковин“ наставља се и традиција новогодишњег украшавања болничког круга. Пацијенти су и ове године с великом радошћу китили новогодишњу јелку, украсима које су израдили на радној терапији, а после тога су украшавали одељења, уз помоћ запослених.

Одсек за централно-психосоцијалну, радну и физикалну рехабилитацију Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ и ове, 2022. године учествовао је на Новогодишњем базару сувенира и ручних радова, који је организовало УГ ,,Ковинка“. Базар је одржан 24. децембра испред Центра за културу Ковин и посетиоци су били у прилици да на штанду Болнице виде и купе бројне новогодишње и божићне украсе, рукотворине инспирисане предстојећим празницима које су пацијенти, заједно са својим радним терапеутима, направили. Припрема за новогодишњу продају почела је у новембру, када су производи и прављени. Коришћене су различите технике за израду и украшавање предмета.

 

Уредништво сајта општине Ковин колективу и пацијентима жели бољу Нову 2023. и захваљује на честитки која је из креативне радионице стигла и на нашу адресу!

 

 

Фото: СБПБ „Ковин“