ИЗ ОПШТИНЕ

СА СМОТРЕ НАЈБОЉИХ РЕЦИТАТОРА ЈУЖНОГ БАНАТА

Ковин је и овe школске године угостио најуспешније рецитаторе из општина Јужног Баната, на Зонској смотри за 2023. годину, која је одржана 17. марта у Центру за културу, у суорганизацији са Савезом аматера Војводине и под покровитељством општине Ковин.

Веома успешни поново су били рецитатори из школа са територије наше општине: у категорији Млађи узраст, дипломе и пласман на покрајинску смотру заслужили су: Лана Адамов, ученица другог разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин, Ерик Секе, ученик трећег разреда ОШ „Жарко Зрењанин“ Скореновац и Лена Јањевић, ученица трећег разреда О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ Ковину категорији Средњи узраст међу најбољима су Растко Карапанџић и Николина Рвовић, обоје ученици шестог разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин и Сара Максимовић, ученица осмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин; у категорији старији узраст заслужено у Сечањ путује Дарија Крстић, ученица другог разреда Гимназије и средње стручне школе „Бранко Радичевић“ Ковин.

Иако се нису пласирали даље, неколико рецитатора из школа ковинске општине добило је похвале жирија за извођење, због чега су се и нашли у друштву најбољих на зонском нивоу такмичења.

 

Најбољи рецитатори из целе Војводине представиће се на смотри у Сечњу од 21. до 23. априла.

 

У наставку погледајте комплетне резултате са Зонске смотре 2023.

РЕЗУЛТАТИ ЗОНСКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА 2022

Фото: Б.Ј.