ИЗ ОПШТИНЕ

КУПОВИНА СЕОСКИХ КУЋА: КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА МЛАДИ ПАР ИЗ ДЕЛИБЛАТА

Захваљујући средствима из овогодишњег Програма Министарства за бригу о селу за куповину сеоских кућа са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину, а по пријави поднетој и реализованој уз помоћ Општине Ковин – Комисије за реализацију Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа, свој кров над главом добили су у Делиблату Кристина Огаревић и Александар Лацковић, млади пар из овог села ковинске општине.  

На свечаности у Београду прошлог петка, 18. августа, у име општине Ковин потпис на тројни уговор министарства, јединице локалне самоуправе и корисника, који постају власници некретнине, ставила је Слађана Ћириковачки, председница општинске Комисије за реализацију овог Јавног конкурса. Наравно, присутни су били ради потписивања уговора и Кристина и Александар, пресрећни због чињенице да ће се на овај начин скућити и лакше засновати породицу.

Подсетимо, куповина непокретности – сеоских кућа са окућницом, финансирана је бесповратним средствима додељеним путем конкурса Министарства за бригу о селу Републике Србије. На територији општине Ковин 2022. године су на тај начин „усељене“ две куће – једна у Баваништу и једна у Скореновцу.

 

Фото: Општина Ковин, Министарство