ИЗ ОПШТИНЕ

ДОК ТРАЈЕ РАСПУСТ…ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „МОЈ МАСТЕР КЛАС 2023“

Међународни пројекат најбољих примера добре педагошке праксе „Мој мастер клас 2023“, у организацији ковинске „Змајеве“ основне школе, завршен је последњег дана првог семестра и календарске 2023. године.
Може се с правом рећи да је у потпуности остварио жељени циљ, представљања и размене искустава у наставном процесу, обухватајући све узрасте доакадемског образовања. Била је то руковет квалитетних садржаја, оригиналних идеја које могу инвентивном наставнику да подстакну жељу за реализацију и у својој пракси. И не само то, уочљиво је да почиње промовисање тимског рада колега више наставних предмета различитих школа и нивоа.
„Статистички, било је то учешће креативних наставника из пет земаља региона, 87 стваралаца из педесетак школа. У приказаним активностима учествовао је чак 1351 ученик, што је импресиван број. Од приспелих материјала, који се налазе на добро познатој адреси „Снимам науку“, објављен је Зборник радова. Било је велико задовољство сарађивати са колегиницама и колегама у овом, а очекујем да ће тако бити и у следећим пројектима“, каже аутор и координатор пројекта професор емеритус Дејан Крецуљ.