ИЗ ОПШТИНЕ

СА ОКРУЖНОГ ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ

У недељу, 17. марта, у Плочици је одржано Oкружно школско такмичење у шаху на којем су учествовали најуспешнији ученици од првог до осмог разреда са територије Јужнобанатског округа.

Основна школа „Ђура Филиповић“ по други пут је била одличан домаћин окружног такмичења, а са поносом истичу да су њихови ђаци остварили сјајне резултате у јакој конкуренцији: од седморо, чак четворо ће наступити на републичком такмичењу: Милена Миливојев, IV-1 за освојено 1. место у својој конкуренцији; Матеја Тренчић, VIII-1 –  1. место; Ива Стошић VI-1 – 2. место; Јован Станисављев VII-1 – 2. место. Одличне наступе имали су и Нина Тасић IV-1 – 3. место, као и Тијана Спасић II-1  и Нина Ђорђевић IV-„Наши ученици су приказали одличну игру и потврдили добру форму. Ученици су постигли завидан напредак у игри захваљујући припремама које су вршене на часовима шаховске секције и часовима које је организовало Шаховско удружење „Петефи Шандор“, каже ментор и организатор шаховске секције у плочичкој школи, наставник Роберт Мучи.

Сјајан резултат на окружном такмичењу и пласман на републичко надметање остварили су из ковинске општине и следећи ученици: Ивана Савковић, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, 1. место и Весна Андрић, ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, 2. место (категорија 1. разред за девојчице); Александар Дечов, 2. место, ОШ „Ј.Ј.Змај“ Ковин (2. разред, дечаци); Милица Хмелирш, 2. место, ОШ „Миша Стојковић“ Гај (3. разред); Дуња Филиповић, 2. место, ОШ „Миша Стојковић“ Гај (8. разред).

Истог дана, по завршетку надметања у појединачној конкуренцији, уследило је екипно такмичење у којем је по први пут учествовала и школа домаћин. Екипа ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица заузела је 5. место у округу. Екипу плочичке школе чинили су: Матеја Тренчић, Јован Станисављев, Милена Миливојев, Нина Тасић, Ива Стошић и Хана Стошић.

Честитке свима, а представницима школа из ковинске општине који ће наступити на државном школском првенству желимо пуно успеха и најбоље резултате!

У наставку погледајте комплетне резултате Окружног школског такмичења у шаху.

izvestaj sa Školskog 2024 Južnobanatski okrug

Фото: ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица