ИЗ ОПШТИНЕ

ПРОФЕСОР ИЗ АМЕРИКЕ СА ПОЛАЗНИЦИМА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНОГ КУРСА ЕНГЛЕСКОГ ЗА КОМУНИКАЦИЈУ СА ЕУ ПАРТНЕРИМА

Професор Келтон Милер из Северне Каролине који је и предавач енглеског језика на Учитељском факултету у Београду, присуствовао је данашњем недељном часу енглеског језика  који се од октобра прошле године реализују  понедељком у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин, а на основу Споразума о реализацији пројекта „Подучавање енглеског језика запослених у јединицама локалне самоуправе са фокусом на практичне вештине“ између Општине Ковин и Центра за стране језике „Ливингстон“ из Београда – професорке Маје Гавриловић Максимовић, а на основу одлуке америчке амбасаде о додели донације за реализацију у 14 градова и општина у Србији – међу којима се нашао и Ковин.

„У сарадњи са YALS school и ОУ Ковин од прошле године почели су часови енглеског језика-напредни ниво за запослене у јавним установама ковинске општине. Укупно 12 полазника сваког понедељка изучава енглески језик у нашој библиотеци како би стекли практичне вештине потребне за ефикаснију комуникацију са ЕУ партнерима. Тренутно су ту полазници из ОУ Ковин, Дома здравља и Библиотеке“, објашњава Ивана Јованов, директорка ковинске библиотеке – и сама „ученица“ и додаје да се овим путем захваљују професорки Маји Гавриловић Максимовић на подучавању енглеског језика, али и промоцији установе.  

Професор Милер попричао је са полазницима курса, а прилику је искористио и да се упозна са  радом ковинске Библиотеке и прегледа књижни фонд.

Подсетимо још, пројекат удружења YALS, подржан од амбасаде САД у Србији, реализује се све до краја маја ове године, потпуно је бесплатан за све полазнике (који су као најуспешнији кандидати прошли улазно тестирање о познавању енглеског у нивоу А2/Б1 нивоа), а по завршетку предавања очекује их завршно тестирање после чега ће им бити издат посебан сертификат, у сврху унапређених вештина у коришћењу дигиталних алата за одрђавање састанака, презентација и сл.

Фото: насловна са гостом професором, 25. март 2024. и фотографије са почетка, октобра прошле године