ИЗ ОПШТИНЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ КОЈИ ЋЕ ГЛАСАТИ 2. ЈУНА НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: ПРОВЕРИТЕ НА КОМ БИРАЧКОМ МЕСТУ ОСТВАРУЈЕТЕ ПРАВО

Поводом гласања за одборнике СО Ковин на изборима расписаним за 02. јун 2024, Изборна Комисија општине Ковин и Општинска управа Ковин упућују бираче да по пријему Обавештења о гласању посебно обрате пажњу на ком бирачком месту (БМ) остварују своје право и где се оно налази, с обзиром да је уочи ових избора донета нова Одлука о одређивању бирачких места на територији општине Ковин.

Нова одлука донета је у складу са актом надлежног Министарства државне управе и локалне самоуправе од 07. марта ове године, у којем се прецизира да на једном бирачком месту може гласати (бити уписано) највише 1.800 бирача. Због тога, а у односу на већи број уписаних бирача на појединим бирачким местима у Ковину, приступило се усклађивању са поменутим упутством тако што је број БМ у седишту општине повећан на 8 (уместо досадашњих 7), а самим тим померени су и бројеви са локацијама за гласање у свим другим насељеним местима општине. Тако, уместо досадашњих 25, на територији општине Ковин одлуком је одређено укупно 26 бирачких места.

У наставку, погледајте комплетну нову одлуку са адресама бирачких места и подручјем које обухватају (списак улица и кућних бројева) па, уколико се ипак догоди да до вас не стигне штампано обавештење, ево још једног начина да проверите где можете остварити бирачко право 02. јуна 2024. године. Одлуку у пдф формату могуће је преузети и на веб презентацији РИК-а, на www.rik.parlament.gov.rs.

Одлука о одређивању бирачких места на територији општине Ковин