ИЗ ОПШТИНЕ

ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ ФИНСКЕ – ДОНАЦИЈА КЊИГА И ПРОМО МАТЕРИЈАЛА

Делегација Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин посетила је 17.јуна амбасаду Републике Финске у Београду. Том приликом уручене су им донације у виду књига и промо материјала. На пријему су били амбасадор Финске у Републици Србији Њ.Е. Никлас Линквист, пр амбасаде Светлана Герић,  директорка библиотеке Ивана Јованов и дипл.библиотекарка Маја Анчуљ.

С обзиром да ће у библиотеци 25.јуна од 19 часова гостовати Данијела Уси- Симола (родом из Ковина која већ 20 година живи у Финској), директорка библиотеке обавестила је амбасаду Републике Финске у Београду о предстојећем догађају. Данијела ће говорити о животу, раду и култури ове скандинавске земље.

Из амбасаде су поручили да им је задовољство што ће овакав програм бити реализован у ковинској библиотеци и да су увек отворени за сарадњу.

„Захваљујемо се амбасадору Финске и ПР амбасаде на вредним донацијама. Добили смо неколико књига финских аутора који су преведени на српски језик, а које ће наши корисници имати прилике да читају. Међу њима су и најновији романи. Радује нас чињеница да нам је додатно обогаћен и дечји фонд. Поклоњени су нам и разноразни промо материјали које ћемо изложити 25.јуна“, изјавила је Ивана Јованов, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.

ФИНСКА ПОСТЕР