ИЗ ОПШТИНЕ

КОВИНКА У 12. САЗИВУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

„Народна посланица Виолета Оцокољић“, од јуче је комплетно име и презиве са префиксом наше суграђанке, досадашње чланице Привременог органа општине Ковин

Полагањем заклетве на јуче одржаној првој седници 12. сазива српског парламента, постала је и формално народна посланица, потврђен јој је мандат на основу којег ће у Народој скупштини, заједно са 249 колега, доносити најважније одлуке које се тичу живота грађана Републике Србије.

Виолета Оцокољић данас је, кратком изјавом за сајт општине, изразила захвалност на указаном поверењу:

„Грађанима општине Ковин и целе Србије желим да захвалим на огромној подршци, а Општинском одбору Српске напредне странке на предлогу да се баш ја нађем на листи „Александар Вучић – За нашу децу.“ за народне посланике и тако представљам нашу општину у највишем законодавном телу Републике Србије. Велика ми је част указана, али је на мени и велика одговорност да оправдам указано поверење. Оно на шта сам се између осталог и полагањем заклетве обавезала, поновићу и овде – дужност народног посланика обављаћу часно и поштено, у складу са Уставом, с акцентом на служби грађанима Србије и борби за правду“.

Она истиче и да се, истовремено са потврђивањем мандата народне посланице, обратила Агенцији за борбу против корупције у вези са функцијом коју обавља у општини Ковин као члан Привременог органа у смислу неспојивости функција: „Чекам  писани одговор Агенције, а до тада нећу учествовати у раду Привременог органа општине Ковин, додала је Оцокољићева.

 

Честитамо Виолети Оцокољић, уверени да ће ангажованим радом у Народној скупштини допринети и „бољој видљивости“ ковинске општине на мапи наше лепе земље. Захваљујемо народној посланици и на уступљеним фотографијама које је забележила јуче у Београду, испред дома Народне скупштине, као и по потписивању заклетве.