ИЗ ОПШТИНЕ

ШКОЛСКА СЛАВА У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ

Сваке године на данашњи дан, кроз рецитације, песме и приче пошаљемо поруке, које нам је у аманет оставио Свети Сава, поручују из вртића и забавишта и шаљу нам вести о томе како су обележили Савиндан, уз фотографије са резања славског колача:
„ПУ „Наша радост“ Ковин ове године је, у складу са условима које налаже тренутна епидемилошка ситуација, прославила и обележила школску славу Свети Сава у оквиру васпитних група. Васпитачи су, заједно са децом организовали рецитал, разне скечеве, драматизацију прича у славу Светом Сави.
Свечаности резања славског колача уз свештеника, у централном објекту присуствовали су: двоје деце из припремне предшколске групе, васпитачица и овлашћено лице-стручни сарадник педагог Милена Деспинић.
Први пут, ове године, у новоизграђеном објекту Ковин 2, на обострану радост васпитача и деце, такође је одржано свечано резање славског колача. Деца и васпитачи потрудили су се да оплемене простор дечијим радовима и на тај начин поделе емоцију и дух светосавске свечаности.
Ове године је отворен ликовни конкурс на тему „Свети Сава-наша слава“, у коме могу да учествују деца свих васпитних група из општине Ковин. Комисија ће изабрати три најуспешнија рада. Најуспешнији ће бити награђени поклонима, а сви учесници ће добити похвалницу, као учесници ликовног конкурса.“

Фото: ПУ „Наша радост“