ИЗ ОПШТИНЕ

НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА И 140 ГОДИНА КОВИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Волонтери и запослени у Црвеном крсту Ковин на најлепши начин најавили су мноштво догађања у овогодишњој Недељи Црвеног крста, која се традиционално обележава од 8. до 15. маја. У петак, 7. маја, промовисали су своје активности и хумане вредности и принципе на централном тргу у Ковину и тиме суграђане подсетили да је основни циљ био и остаје пружање помоћи најугроженијима и брига о онима који су најрањивији, а истовремено ширење позитивне енергије и у највећим кризама, попут ове која је читав Свет задесила због пандемије корона вируса.
Овогодишњу Недељу ковински Црвени крст обележава у знаку посебног, великог јубилеја: 140 година постојања и рада! Сходно прописаним мерама заштите, биће реализовано низ активности, а почело је данас радионицама промоције хуманих вредности (пхв) са ученицима 3. разреда у ОШ „Десанка Максимовић“.
Сутра, 11. маја, поводом Националног дана добровољних давалаца крви, представници најхуманијих међу нама гостоваће у програму радија БУС од 10.30 сати. Од 11.00, волонтери ће се поново дружити са суграђанима у центру, уз промоцију добровољног давалаштва крви. Истим поводом, али у згради Црвеног крста Ковин, у среду од 11.00 биће организована додела захвалница учесницима кокнкурса „Крв живот значи“ и „Шта знаш о здрављу“.
Волонтери из Клуба за старије организују у среду и четвртак, 12. и 13. маја, посете оним својим члановима који тренутно не могу да им се придруже на радионицама. Наравно, у четвртак од 16.00 резервисано је време за дружење старијих у Клубу у згради Црвеног крста Ковин.
У петак, 14. маја, црвенокрсташи ће, заједно са ђацима ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, погледати представу снимљену у оквиру програма ПХВ-а и биће уручене захвалнице ученицима-глумцима. Видео ковинске представе објављен је на веб страници Црвеног крста Србије, а можете је погледати и на Јутјуб каналу на линку https://www.youtube.com/watch?v=xW_PbAuE7-g

У среду увече и Управни одбор одржаће свечану седницу, а током празничне Недеље Црвени крст Ковин ће, у договору са ПУ „Наша радост“ Ковин, организовати у вртићу приказ свих активности, прилагођено узрасту малишана.
Из Црвеног крста Ковин позивају грађане општине да их посете и управо у току ове недеље постану чланови или волонтери, а врата у Улици Михајла Пупина 19 широм су отворена за све људе добре воље.
Ово је и прилика да се захвалимо свима који су макар једанпут, на свој најбољи начин, као део велике породице хуманих, помогли кроз неку од активности, поручују из Црвеног крста Ковин и најављују да ће заправо читава 2021. година бити у знаку обележавања 140 година постојања и рада у ковинском крају.

Додајмо да се ковинска јавност небројено пута уверила у непролазне вредносне принципе Црвеног крста, што се уклапа и у овогодишње гесло међународне организације поводом 8. маја, Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца: “Unstoppable – Незаустављиви“, Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно!

Фото: најава недеље Црвеног крста у Ковину 07. маја