ИЗ ОПШТИНЕ

НОВИ ДЕЧЈИ ПАРК И ПЕШАЧКА ЗОНА У ДРУГОЈ МЗ

Дугогодишња жеља житеља ковинске Друге месне заједнице испуњена је овог маја: на месту тзв. „Титовог парка“ који је у међувремену практично нестао и урушен, изграђен је Дечји парк, постављени реквизити за игру и фитнес, али и одморишта – клупе за оне мало старије, уз нове саднице дрвећа и цвећа.
Читав простор парка сада је и формирана пешачка зона у Улици браће Стефановић, од Болничке, до спајања са Улицом Ратка Павловића (поред зграде у којем су просторије МЗ и улаз на стадион ОФК Колонија).
„За уређење читаве локације из локалног буџета издвојено је укупно више од 6,5 милиона динара, а становници овог дела Ковина добили су леп простор за дружење и рекреацију. Посебно ме радује што је парк смештен у срцу насеља које се из године у годину највише подмлађује, што заиста јесте наш приоритет сада и за будућност“, каже председница општине Сања Петровић.
Свој допринос уз отварање нове парковске и пешачке зоне дали су професори запослени у ССШ „Васа Пелагић“ Ковин. У већ постављени парковски мобилијар, који чини 38 жардињера, цвеће су посадили наставници Јелена Попадић, Романца Станојевић и Срђан Ђан. Укупно је посађено 304 цветова жутих кадифа и црвених Салвија(као типичних представника летње декорације цветних површина), које је поводом отварања парка даривала Средња стручна школа из својих расадника. Леп гест, уз поруку суграђанима да чувају овај простор док истовремено уживају у њему.