ИЗ ОПШТИНЕ

60 ГОДИНА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ „ВАСА ПЕЛАГИЋ“ КОВИН

Другу годину заредом, као што је то случај у већини васпитно-образовних колектива, Дан школе у Средњој стручној школи „Васа Пелагић“ не обележавају онако како су навикли – уз позоришну представу и свечани банкет, када угосте све пријатеље и сараднике.

„Околности у којима тренутно живимо условиле су нас да овај најважнији дан за нашу школу обележимо скромније, али са ништа мање радости. Ове године имамо још више разлога да будемо поносни, с обзиром на то да обележавамо 60 година постојања“. поручује директорка школе Весна Павловић Кирилов и додаје: „Кроз шест деценија које су за нама, мењале су се друштвене и социјалне околности, интересовања наших ученика, али школа је успевала да ухвати корак са временом, прилагођавали смо се и данас смо, у оквриру образовних профила које имамо, савремена школа 21. века. Надамо се да године које су пред нама доносе неке боље дане у којима ће ходници наше и других школа опет постати бучна места пуна смеха и загрљаја и да ћемо већ следећи Дан школе прославити онако како смо навикли.“

Директорка још напомиње да је поводом великог јубилеја припремљена монографија у дигиталном формату, која прати развој установе од 1961. до данашњих дана. Монографија ће бити приказана ученицима, а биће доступна и на сајту школе на https://www.vasapelagickovin.edu.rs/

Ученици су желели да и они учествују у обележавању овог важног дана, па су у сарадњи са професорима припремили видео материјале који ће такође бити доступни на школском сајту.

Како би испоштовали епидемиолошке мере које су на снази, јер здравље је изнад свега, дружење запослених и гостију из основних школа са територије Ковина слављеници из ССШ „Васа Пелагић“ организују на Чардаку, у Делиблатској пешчари, уз спортске игре.

Фото: са почетне странице сајта школе, уз 60. рођендан