ИЗ ОПШТИНЕ

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ ПОВОДОМ ДАНА БОРЦА

Општинска организација СУБНОР-а Ковин, у сарадњи са локалном самоуправом, обележила је данас 4. јули, празник бораца, а поводом 80. годишњице општенародног устанка против фашизма и окупације у 2. светском рату.
Тим поводом, венци и цвеће положени су и крај спомен обележја Отворена књига, посвећеног страдалима у ратним сукобима 1991-1999, као и крај споменика руском пилоту Николају Ускову.
На централном месту, крај Споменика палим борцима НОР-а, присутнима се обратио Благоје Богдановић, председник ОО СУБНОР Ковин и између осталог поручио: „Целокупна борачка организација ове године са поносом обележава 80-ту годишњицу устанка у Србији, када је наш народ одлучно рекао не фашизму и кренуо у дуг ратни пут.Овогодишњим свечаностима посебно доприноси чињеница да је Председник републике Александар Вучић покровитељ манифестација. Као веома важно истичемо достигнуће борачке организације што је прошле године донета одлука да се под окриљем традиција обухвате сви ослободилачки ратови Србије, као својеврсна друштвена обавеза, али пре свега као част: нема часније обавезе од одбране отаџбине. Нама остаје да млађим генерацијама укажемо на величину победе над фашизмом и да се трудимо да сазнају о свему што се дешавало пре 80 година, како би се правилно опходили према садашњости и како бисмо имали будућност у слободи.“
У име општине Ковин, венце је положила делегација коју је предводила председница Сања Петровић. Сенима бораца поклониле су се и делегације СУБНОР-а, Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1918, Удружења прекодринских Срба Ковин, Црвеног крста Ковин, Дома здравља Ковин, Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин, Туристичке организације општине, Прве МЗ Ковин, Друге МЗ Ковин, ССШ „Васа Пелагић“ Ковин, Општег удружења приватних предузетника општине Ковин, делегација ОО Српске напредне странке Ковин.
Присутни су минутом ћутања одали пошту свим борцима палим за слободу и недавно преминуло дугогодишњем председнику општинске борачке организације, Гојку Радосављевићу.