ИЗ ОПШТИНЕ

НАЈВИША ОЦЕНА ЗА УЧЕСНИКЕ ВЕЖБЕ „СИСТЕМ 2021“

Општина Ковин била је једна од 50 локалних самоуправа у Србији на чијој теритооији у петак, 5. новембра, успешно изведена вежба „Систем 2021“.
У организацији Штаба за ванредне ситуације општине Ковин и Сектора за ванредне ситуације МУП-а, Одељења у Панчеву и у сарадњи са ПС Ковин, изведена је здружена вежба „гашења пожара, спасавања и збрињавања затечених туриста и ученика“ на делу територије, у Делиблатској пешчари и Делиблату
Више од 130 људи учествовало је у реализацији ове вежбе: Црвени крст Ковин, Хитна помоћ Дома здравља Ковин, ученици ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато, ватрогасци-спациоци, екипе ДВД Мраморак, Дубовац, Делиблато, припадници специјализованих јединица цивилне заштите, полиције из ПС Ковин, као и радници шумске управе, ШГ „Банат“, из Делиблата и Ковина.

Вежбом је из централе Штаба (овога пута смештеног у станици Полиције) руководио Општински штаб за ванредне ситуације, под командом заменика председнице, Ратка Мосуровића и начелника Штаба, Петра Мајсторовића. Они су се по завршетку Вежбе, када је за све учеснике организован ручак у насељу на Чардаку, уз анализу симулације, посебно захвалили свим службама и волонтерима, оценивши изведбу највишом оценом. Такође, још једном је испробан и показао се као беспрекоран систем за даљинско узбуњивање: с обзиром да је симулирана ванредна ситуација проглашена за део територије – Делиблато, из Штаба је активирана сирена за општу опасност, као и на крају, давањем сигнала за престанак опасности.
Подсетимо, Вежба „Систем 2021“ изведена је са циљем увежбавања техника и процедура спасавања и синхронизације свих субјеката заштите и спасавања на одређеној територији.

Фото: Општина Ковин, Црвени крст Ковин