ИЗ ОПШТИНЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИЗ КОВИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Библиотеку ,,Вук Караџић“ Ковин посетила су на почетку другог месеца ове године малишани припремне предшколске групе из ПУ ,,Наша радост“ Ковин, у пратњи својих васпитачица Моње Божин и Милице Јованов.   Тим поводом, у Дечјем одељењу организоване су креативне радионице: ,,Како направити дворац“, ,,Како направити гусарски брод“,  ,,Обући лутку“. Посета је део процеса реализације пројекта ,,Година узлета“ у Предшколској установи. Ивана Јованов, в.д.директор Библиотеке, показала је предшколцима разноврсне књиге, сликовнице, друштвене игре сличног садржаја, а на основу којих би они могли успешно да заврше задатак.  Деца су упозната и са радом библиотеке, а договорено је да се у наредном пероиду, по завршетку радова у поткровљу зграде, организују нове едукативно-забавне радионице и дружење са дечјим писцима/песницима. У знак захвалности на гостопримству, малишани су нацртали и поклонили своје радове колективу установе.

Библиотека ,,Вук Караџић“ је традиционално обележила Савиндан.  Поводом школске славе,  у част првог српског архиепископа, 27. јануара у читаоници су биле изложене књиге које садрже занимљиве текстове и историјске податке посвећенe Светом Сави.

Библиотека је традиционално објавила и најчитаније наслове који су обележили  претходну годину. Најчитаније књиге домаћих аутора у 2021. су:

1 ,,Острво пеликана“-Миодраг Мајић

2 ,,Деца зла“ –Миодраг Мајић

3 ,,Неки други живот“ –Јелена Бачић Алимпић

4 ,,14:14“ –  Влада Арсић

5 ,,Златна жила“ –Љиљана Шарац

6 ,,Његове беле рукавице“ – Јелена Бачић Алимпић

7 ,,Савин осветник“ – Вања Булић

8 ,,Осиње гнездо“ – Влада Арсић

9 ,,Проклета авлија“ –Иво Андрић

10 ,,Острошко тримирје. Књ. 2, То је љубав, слепа сила“  – Љиљана Хабјановић Ђуровић