ИЗ ОПШТИНЕ

УЧЕНИЦА ИЗ МРАМОРКА МЕЂУ НАЈБОЉИМ РЕЦИТАТОРИМА ВОЈВОДИНЕ

ЛАРА БУЉУГИЋ, УЧЕНИЦА 4, РАЗРЕДА ОШ „САВА МАКСИМОВИЋ“ ПЛАСИРАЛА СЕ НА РЕПУБЛИЧКУ СМОТРУ ГОВОРЕЊЕМ СТИХОВА НА РУМУНСКОМ ЈЕЗИКУ

Са 52. Покрајинске смотре рецитатора која је традиционално одржана у Сечњу, у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и Образовно-културног центра Сечањ, стигла је сјајна вест: Лара Буљугић, ученица 4. разреда ОШ „Сава Максимовић“ пласирала се на Републичку смотру рецитатора говорећи стихове на румунском језику – песму „Гости пролећа“ (Василе Александри). Лара Буљугић имала је веома запажено извођење на општинској и зонској смотри у Ковину, а сада је заблистала и у Сечњу, на окупљау најбољих из целе Војводине.

Стручни жири у саставу: Миодраг Петровић, глумац и песник, Анико Крунц, новинарка РТВ-а, Ана Лесковац, професорица и глумица, Сабина Адамовић, новинарка РТВ-а, Амалија Ковач, глумица и новинарка и Катарина Челиковић, професорица је од укупно 66 учесника млађег узраста одабрао 9 најбољих, који су се пласирали на Републичку смотру. Међу њима је и Лара Буљугић која ће представљати Војводину, Јужни Банат, општину Ковин и наравно своју школу на Републичкој смотри „Песниче народа мог“у Ваљеву. Лара је награђена Дипломом и књигом за постигнут успех на смотри. Честитке Лари и наставници румунског језика Мариники Пурић која је ученицу припремала и са њом допринела великом успеху.

Коначни резултати са Покрајинске смотре 2022 35kb

Фото: ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак