ИЗ ОПШТИНЕ

ПРАЗНИК ШАХА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

У недељу, 21. августа 2022. одржан је  дечији шах турнир „Преображење Ковин 2022“. Домаћин је био Дом Културе Ковин чије запослени су, на челу са директором Миливојем Грчићем, обезбедили сјајне услове за игру, каже преносећи утиске у име организатора директор турнира, Гојко Ролић, тренер и готово у једном даху додаје:

„Учествовало је 70 деце, међу којима четворо из Ковина – Владана Цаптенић, Инес Радић, Огњена Стевановић и Петар Митровић. У јакој конкуренцији пружили су свој тренутни максимум. Највећи напредак је показала Инес Радић. Похавале заслужују и остало троје наших такмичара. Вођене су беспоштедне битке на шаховском пољу. Уживало се у шаховској игри и дружењу. Било је пуно радости, али и понека суза приликом неочекиваног пораза. Чланови шах клуба „Раднички“ , беспрекорно су организовали турнир. Судије турнира били су: Саша Војиновић, Гојко и Влајко Ролић, Јован Милојковић, Жарко Цветковић, Роберт Мучи и гост из Лазаревца, Драшко Читаковић.Помоћ је дошла и од породица полазника школе шаха. Напор целог тима учинио је да све протекне у најбољем реду. Велику помоћ пружили су пријатељи турнира, мали и велики привредници, предузетници Ковина без чијег разумевања не би било могуће одржати турнир. Овим путем захваљујемо им се на безрезервној подршци,“ каже Ролић.

Такмичари су били подељени у 6 старосних група. По три првопласирана су награђени дипломама и медаљама, а победници и пехаром. Коначне табеле и слике са турнира се налазе у прилогу.

Коначни резултати СТАРИЈИ ДЕЧАЦИ

Коначни резултати СТАРИЈЕ ДЕВОЈЧИЦЕ

Коначни поредак НАЈМЛАЂИ ДЕЧАЦИ

Коначни поредак МЛАЂЕ ДЕВОЈЧИЦЕ