ИЗ ОПШТИНЕ

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ: КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У БАВАНИШТУ- ТРАДИЦИОНАЛНА СМОТРА АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА У СЕПТЕМБРУ У КОВИНУ

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организовала је преко свог огранка у Баваништу, а у сусрет сеоској манифестацији „Госпојински дани“, промоцију књига Владиславе Војновић  Књижевно вече одржано је синоћ, 25. августа, у сали МЗ Баваниште. Читалачкој публици представљен је роман „Козје уши“ по којем је снимљена и ТВ серија.

„Козје уши“ је награђивана и екранизована трагикомедија. У средишту приче је Стојанка која у својим шездесетим годинама одгаја унуке у Јужном Банату. Са ћерком која је давно отишла у Америку нема контакт већ годинама и много пати због тога. Иако рођена у селу, Стојанка се не уклапа у сеоски миље, јер непрестано води борбу против паланачке ускогрудости, самозаваравања, малограђанштине и лицемерја.

Међународна смотра археолошког филма – 22. пут

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин и ове године реализоваће Међународну смотру археолошког филма. У периоду од 07. до 09. септембра у дворишту матичне зграде, уз пројекције на отвореном од 20.00 часова, публика ће моћи да погледа следећа остварења: Прве вечери – у среду, 7. септембра, биће приказана „Вучедолска јаребица“, у режији Дарка Пухарића, у трајању од 50′.  Другог дана, 08.септембра (четвртак), биће емитована два српска филма: „Открили смо нови римски логор“ и „Феликс“. Последње вечери, у петак 9.септембра, на репертоару су три руска филма: „Краснов“, „Острво Вјожи-словенска предстража у Костромској земљи“ и „Историјски пејзаж околина Галичког језера“.