ИЗ ОПШТИНЕ

ИЗВИЂАЧИ ИЗ МРАМОРКА НИЖУ УСПЕХЕ

Одред извиђача „Бели бор“ из Мраморка, које предводи старешина Стеван Бела, једини је такав на територији наше општине и својим активностима и учешћем на разним такмичењима враћа наду да ће још већи број деце и младих бити укључени у овакве организације, које негују здраве стилове живота, дружење уз активно учење о сналажењу у природи и шире само позитивне вредности.

Како с поносом истиче Стеван Бела, 9. октобра учествовали су на манифестацији „Међународни вишебој “ одржаној на општини Вождовац у Београду. Окупљени су одреди из БиХ: Вареш, Сарајево, Брчко, Брод, из Србије: три београдска, Нови Сад, Суботица, Шабац, Панчево, Зајечар, Кикинда, Бела Црква, Темерин, Ковачица, Јагодина, Обреновац и – Мраморак.

“Наши полетарци, екипа „Жути лептири“ који су прешли стазу у дужини од 8 км користећи извиђачке вештине, освојили су друго место у категорији узраста од 6 до 11 година. Најбољи рапорт предао је наш најмлађи члан екипе који има само 6 година, Стефан Радосављевић“, каже предводник Бела.

Нешто раније, половином септембра, на 25. „Јесењим сусретима“ у Нишу, програм који традиционално организује тамошњи Одред извиђача „Јосиф Панчић“, екипа  „Жути лептири“ ОИ “ Бели бор“ Мараморак освојила је треће место од  укупно 28 тимова. Припремни камп за такмичења одржан је током распуста, од 22. до 27. јула.

Фото: ОИ „Бели бор“, са летњег кампа и са такмичења у Нишу и Београду