ИЗ ОПШТИНЕ

КОВИНСКА БОЛНИЦА ДОБИЈА ЦТ СКЕНЕР

Влада Аутономне Покрајине Војводине ставила је на располагање ЦТ скенер са скопијом, 16-лајсни са радном станицом МX16, произвођача ,,Philips”, Специјалној болници за психијатријске болести ,,Ковин“ у Ковину.

,,Наша болница се бави дијагностиком и лечењем психијатријских и неуролошких, акутних и хроничних стања. Скенер је од великог значаја за нашу установу, у циљу унапређења квалитета пружања здравствених услуга пацијентима који су на болничком лечењу, као и корисницима здравствене заштите који су територијално усмерени ка нашој установи. Компјутеризована томографија је врло значајна здравствена услуга јер улази у ред обавезних дијагностичких процедура из области неурологије и психијатрије. ЦТ уређај ће омогућити рано откривање неуролошких болести: тумори, инфаркти мозга, Паркинсонова болест, мултипла склероза, невољни покрети, дегенеративна обољења кичме, затим откривање деменција и дијагностика осталих психијатријских поремећаја.“ истакла је др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“.

У току су радови на адаптацији простора у болници по свим највишим захтеваним стандардима за инсталирање скенера и командне просторије са професионалном инсталацијом апарата. Укупна вредност радова је 8.376.000,00 динара, а новац је обезбедио Покрајински секретаријат за здравство.

,,Овом приликом захваљујемо се Покрајинској Влади и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној помоћи и подршци у побољшању дијагностике и услова лечења пацијената, као и унапређењу квалитета здравствене заштите.“ поручила је др Јованка Петровић, в. д. директора, а сјајну вест пренела је за наш сајт ПР ковинске Болнице, Кристина Богуновић.

Фото: насловна – улаз у СБПБ „Ковин“

           слика 2 – припрема простора за скенер