ИЗ ОПШТИНЕ

„СВЕТЛОСТИ МИ ДУША ХОЋЕ“ – СА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У МРАМОРКУ

Прошлог петка, 27. јануара, свечано је обележена школска слава Свети Сава и у ОШ “Сава Максимовић“ у Мраморку. О томе следи извештај који су за општински сајт послали из ове школе, уз фотографије.

Свечани програм је отворен „Химном Светом Сави“ коју су извели чланови хора који је припремила наставница музичке културе Виолета Помар. Након извођења химне директорка школе је поздравила ученике, родитеље и  госте и у име колектива школе им се захвалила што су својим присуством увеличали свечаност која је уприличена поводом школске славе. Ученицима и запосленима честитала је школску славу, а ученицима који су освојили награде на светосавском ликовно-литерарном конкурсу „Свети Сава“ и „Светлости ми душа хоће“ честитала је на оствареним резултатима.

Награђени ученици за ликовне радове у нижим разредима:

1.МЕСТО —Ивана Ника 2-1

  1. МЕСТО — Филип Филиповић 2-1

3.МЕСТО — Андрија Гобељић 4-1

Награђени ученици за за  литерарне радове  у нижим разредима:

 1.МЕСТО — Дејана Ника 4-1

2.МЕСТО — Душица Раденковић 4-1

3.МЕСТО —  Катарина Бошковић  4-1

 У вишим разредима за најбоље ликовне радове  награде су добили:                                                                                                                      

1.МЕСТО —Луна Токин 6-2

2.МЕСТО— Вук Несторовић 6-1

3.МЕСТО—Андрија Полић 6-2

 Најбољи литерарне радове у вишим разредима на конкурсу:

1.МЕСТО — Миљана Трмчић 7-1

2.МЕСТО —Лана Дучић 7-1

3.МЕСТО — Лара Вукотић 5-1

    Ученици наше школе су припремили пригодан програм у којем су учествовала и деца ПУ „Наша радост“, са песмом „Путем Светог Саве“ Моше Одаловића. После њих ученици трећег разреда Слађана Шајн, Катарина Вујичић и Јулијана Вујовић које је припремила учитељица Бранкица Савић рецитовали су песму „Свети Сава“, а ученице четвртог разреда Дејана Ника и Катарина Бошковић које је припремала учитељица Родика Стеријан, говориле су драмски текст  „Разговор у цркви“.

   Члановима  хора који су отворили наш програм, забавиштанцима и ученицима трећег и четвртог разреда придружили су се чланови рецитаторске секције виших разреда Лара Буљугић, Лара Вукотић, Невена Пауновић, Кристина Павловић, Нада Околи Веселић, Дуња Кањевац, Илина Заволовшек, Маша Ристић, Николина Санковић, Луна Токин, Тамара Бојовић, Јована Живанов, Милица Стојанов и Никола Вукотић-водитељ програма. Они су извели пригодан рецитал о Светом Сави који је припремила  наставница српског језика Драгана Пауновић.

Ученица 7. разреда Катарина Модошан отпевала је песму „Косовски божури“, а ученица 8.разреда Драгана Никола отпевала је песму „Растко“ (Свети Сава), обе ученице уз музичкој пратњу наставнице музичке културе Виолете Помар.

После извођења песме „Оро се вије“ уследила је церемонија  резања славког колача. Вероучитељ Иван Милановић је са ученицима осмог разреда, који су били кумови и ученицима представницима седмог разреда који су преузели школску славу, обавио церемонијал сечења славског колача.