ИЗ ОПШТИНЕ

О ВАЖНОСТИ ИМУНИЗАЦИЈЕ – СА ПРЕДАВАЊА У БАВАНИШТУ

На предавању о важности имунизације против вируса ковид-19, које је у здравственој станици Баваниште Дома дравља Ковин одржала др Марија Мијалковић у петак, 3. фебруара, тражило се „место више“, саопштавају организатори. Након предавања, више од 30 мештана Баваништа, већином пензионера, прошло је преглед код др Марије и након тога се вакцинисало. Посвећено особље ЗС Баваниште и Дома здравља Ковин ради пуним капацитетом и, како сами кажу, задовољни су одзивом.

„Веома ми је драго да старије особе, као и они са хроничним болестима, долазе у толиком броју и вакцинишу се редовно. То је једини пут ка превенцији тежих облика болести. Сетимо се само епидемије вируса вариола вера, који је седамдесетих година прошлог века погодио Југославију. Становништво је вакцинисано у року од 2 месеца и за 2,5 месеца смо видели крај те болести“, изјавила је др Мијалковић.

„Имам 80 година и од лекова користим само Андол“, рекао је Добросав Марковић, који је на предавање и вакцинацију дошао са супругом Маријом. „Ми се забављамо пуних 60 година и данас имамо 6 унучади“. Када је упитан за тајну виталности, Добросав је рекао: „Нема пречице, најважнија је здрава исхрана и физичка активност. Ја сам био војно лице и целог живота сам ишао на систематске прегледе редовно, те се трудио да одмах исправим оно што не ваља. Верујем у превенцију и зато сам се редовно и вакцинисао против вируса ковид-19 од самог почетка“, рекао је Добросав.

Акција промоције вакцинације против вируса ковид-19 у општини Ковин се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковид-19”, у сарадњи са невладином организацијом АСБ, а уз подршку Светске здравствене организације и УСАИД-а, који, у сарадњи са Владом Републике Србије, пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.