ИЗ ОПШТИНЕ

БОЛНИЦА ДОБИЛА 13 МИЛИОНА ИЗ ПОКРАЈИНЕ ЗА КУПОВИНУ САВРЕМЕНИХ СИСТЕМА СВЕОБУХВАТНЕ ДИЈАГНОСТИКЕ

На основу Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за доделу средстава за финансирање, односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у 2023. години, Специјалној болници за психијатријске болести ,,Ковин“ су додељена средства у укупном износу од 13.380.000,00 динара за набавку нове опреме.

 

Од тога, 3.000.000,00 динара биће издвојено за куповину ињекторског система најновије генерације за ЦТ скенер и 10.380.000,00 динара за куповину система за архивирање медицинских студија са две дијагностичке радне станице, компатибилне са системом за компјутеризовану томографију.

 

Директорка Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ у Ковину, др Јованка Петровић присуствовала је у Новом Саду свечаној додели уговора о финансирању ове здравствене установе у износу од 13.380.000,00 динара:

,,Сва опредељена средства за медицинску опрему доприносе унапређењу свеобухватне дијагностике и побољшању квалитета здравствене заштите наше установе. Увођење ињекторског система и Система за архивирање медицинских студија, нашој установи омогућиће комплетно дијагностичко сагледавање пацијента у болничком и дневно-болничком збрињавању, као и у амбулантном третману који захтева дијагностичке процедуре. Ињекторски систем – КОНТРАСТ пружиће постизање прецизнијих резултата, следљивости извештаја и још детаљнију претрагу. Системи поседују интегрисану везу која дигитализацију и запис слике припрема тако да доступност том материјалу скраћује време, а увод у скрининг пацијента омогућава бржи протокол спровођења дијагностичког поступка. ЦТ уређај ће омогућити рано откривање неуролошких болести, дијагностику осталих психијатријских поремећаја и детекцију у раним фазама телесних промена, као и могућност да се иста прати и контролише путем базе података. Захваљујем Влади АП Војводине и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној подршци и континуираном улагању у нашу болницу“, истакла је в. д. директора СБПБ ,,Ковин“ др Јованка Петровић, специјалиста психијатрије.

 

Вест и фото: ПР служба СБПБ „Ковин“