ИЗ ОПШТИНЕ

ДВЕ ИЗУЗЕТНЕ ИЗЛОЖБЕ ОД 18. АПРИЛА У ГАЛЕРИЈИ

Ковинској ликовној публици представиће се  сликар Радован Мића Трнавац, али и 12 вајара, професора и сарадника Факултета примењених уметности у Београду

 

У уторак, 18. априла од 19 часова у Галерији Центра за културу Ковин биће истовремено отворене две изузетно вредне изложбе, најављују из ове установе.

Реално-Надреално је назив изложбе слика признатог српског уметника, Радована Миће Трнавца, а еминентни професори и сарадници одсека Примењено вајарство Факултета примењених уметности у Београду, изложиће своје скулптуре под називом Свакодневни дијалог.

Слике Миће Трнавца красе музеје у петнаестак земаља света, имао је преко 40 самосталних и преко 1000 групних изложби широм света, а своја дела излагао је заједно са најзначајнијим сликарским именима попут Пикаса, Раушенберга, Лихтенштајна, Ворхола… Носилац је бројних награда и признања, достојно је представљао Србију на бројним изложбама савременог европског стваралаштва. Имао је своју галерију и у Њујорку, а био је и предавач сликања и цртања на високим уметничким школама у САД. Град Ваљево, је 1997. године основао Интернационални уметнички студио и дао му име „Радован Трнавац Мића“, чији је циљ да угости признате уметнике широм света.

 

Каталог Радован Трнавац Мића ЦКК 2023

Сопственим уметничким приступом ковинској публици представиће се и чак 12 професора и сарадника ФПУ, одсек Примењено вајарство: Дејан Тривунац, Јулијана Протић, Милош Раденковић, Милица Црнобрња Вукадиновић, Вукашин Миловић, Ненад Вацић, Никола Марковић, Горан Чпајак, Татјана Каравелић, Марко Вукша, Марко Црнобрња и Марко Вучковић. Представиће се особеним стваралачким приступима и скулптурама разноврсних материјала и технолошких решења.

Каталог Вајари ФПУ

Отварање изложби  ће пригодним музичким избором додатно обогатити Срђан и Невена Бранковић.

У наставку прелистајте веб каталоге изложби, уз информацију да ће красити простор ковинске Галерије све до краја априла (радно време Галерије је од 10.00 до 18.00).

Изложбе ће бити отворене до краја априла, а радно време Галерије је од 10 до 18 часова.