ИЗ ОПШТИНЕ

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА У КОВИНУ ДАНАС: ЗА БОРАВАК ДОСТОЈАН ЧОВЕКА

До пре само три године, комплекс на којем је смештена СБПБ „Ковин“ био је појам „болнице на крају града“, обележен као место које треба заобићи – не због мисије коју претежније има, што је лечење психијатријских болесника – већ због изгледа објеката и споља и изнутра, који датирају из времена одавно непостојеће Аустроугарске.

Актуелни менаџмент ковинске Болнице, који предводи в.д. директора Др Јованка Петровић, уз подршку Владе Војводине (АПВ као оснивача), затим локалне заједнице – Општине Ковин, као и захваљујући фонду принцезе Катарине и сопственим средствима,  урадио је много на опремању и преуређењу готово свих сектора (ради се и тренутно на обнови још два одељења). У периоду од средине 2017. до 2022. године уложено је укупно више од 327 милиона динара. Сада је то заиста, како је рекла председница општине Сања Петровић реагујући на најновији изглед, „здравствена установа за понос и за промоцију“.

Најстарија психијатријска установа у Србији, основана 1924, догодине ће обележити век постојања. Велики јубилеј запослени и пацијенти Болнице која се простире на више од 12 хектара дочекују у окружењу достојном за рад великог броја лекара, медицинског и немедицинског особља и наравно за боравак и опоравак великог броја пацијената.  До пре неколико година занемарени простор, са видно нехуманим условима и за запослене и пацијенте, сада изгледа „непрепознатљиво боље“.

По оној изреци да је једна слика еквивалент за хиљаду речи, у наставку погледајте видео који потврђује колико је обезбеђено и урађено и како изгледа СБПБ Ковин овог априла…