ИЗ ОПШТИНЕ

„ЗМАЈЕВА ЛАБОРАТОРИЈА“ У ОКВИРУ ОБЕЛЕЖАВАЊА 120. ДАНА ШКОЛЕ

У оквиру недеље обележавања јубиларног, 120. рођендана ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, јуче су слављеници-домаћини отворили „Змајеву лабораторију“, одржавањем угледног часа хемије, биологије и физике.

Била је то веома занимљива и едукативна радионица на тему „Кисело и проводљиво“ у којој су учествовали и ученици друге две градске основне школе, „Ђура Јакшић“ и „Десанка Максимовић“, као и ђаци школе „Ђура Филиповић“ из Плочице. Ђаци су мерили пх вредност и проводљивост сокова воћа, утврђивали који је од узорака„уљез“, база, и препознавали узорке према мирису.

Ученици школе домаћина приказали су гостима своје радове из области физике презентоване на фестивалу у Сомбору. Пошто су хемијски анализирали воће, уверили су се у његову биолошку вредност, да здравље на уста улази.

Много новог искуства, дружења, сазнања и дечијег задовољства – уверени смо да ће ова манифестација постати традиционална.

Текст: Дејан Крецуљ (аутор вести за портал Радио Телевизије Војводина, на линку https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/kovinska-zmajeva-laboratorija_1439487.html

Фото: са сајта школе, https://www.zmajkovin.edu.rs/