ИЗ ОПШТИНЕ

НАГРАДЕ ЗА OШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ КОНКУРСУ НА ТЕМУ „МОЈ ДРАГИ БАНАТ“

На интернационалном ликовном конкурсу „Cinste ție copilărie” на тему „Мој драги Банат“ награђени су следећи ученици OШ „Ђура Јакшић“ који похађају наставу румунског језика: Дуња Корак – друго место, Лука Крничан – специјална награда, Хелена Илић – специјална награда (награда за најлепши пејзаж), као и специјална награда за школу и наставницу Ану Албу Савић за највећи број послатих радова на конкурсу.

Конкурс у партнерству организују: Окружна библиотека „Паул Јорговић“ Караш-Северин, Новинско-издавачка установа „Либертатеа“ из Панчева, Демократски форум Немаца округа Караш-Северин и Немачко удружење за културу и образовање из Решице.

Поводом обележавања Међународног дана детета у Дому културе у Пландишту уприличено је отварање изложбе дечјих радова и додела награда. Ове године на конкурс је пристигао рекодан број радова, од чега највише управо из наше школе – 57 од укупно 126 радова.

Награђени ученици су у пратњи своје наставнице и другара присуствовали овој свечаности, те добили дипломе и пригодне поклоне. Уживали смо у програму на српском, румунском и македонском језику, погледали и фотографисали радове свих ученика наше школе, а затим смо ову прилику искористили и да посетимо два прелепа дворца – дворац Дамаскин-Дунђерски у Хајдучици и Дворац Капетаново. Међународни дан детета провели смо на најлепши могући начин, онако како и доликује – у смеху, радости и дружењу.

 

Наставница румунског језика

Ана Албу Савић