ИЗ ОПШТИНЕ

ПАРЛАМЕНТАРНИ И ПОКРАЈИНСКИ ИЗБОРИ 2023 – ОД ПОНОЋИ ИЗБОРНА ТИШИНА

Вечерас, 14. децембра у поноћ, почиње изборна тишина поводом одржавања избора у Републици Србији и трајаће до недеље, 17. децембра у 20 сати. Током изборне тишине забрањено је објављивање процене резултата избора, јавно представљање кандидата и предизборних програма и позивање бирача да гласају, односно да не гласају за одређене листе, преко медија и на јавним скуповима.

На дан избора у недељу, 17. децембра 2023, бирачи уписани у ЈБС – део за општину Ковин, гласаће на укупно 25 бирачких места: 7 у Ковину, 4 у Баваништу, по 2 у Делиблату, Мраморку, Гају, Скореновцу, на бирачком месту у Плочици, Плочичком риту, Дубовцу, Шумарку, Малом Баваништу, Белом брегу.

Укупно 27.578 становника општине Ковин има право гласа на предстојећим изборима, а бираће народне посланике Народне скупштине и покрајинске посланике Скупштине АП Војводине (локални избори за Ковин одржаће се 2024. године).

Изборна комисија Ковин донела је и Одлуку о одређивању лица задужених за пријем обавештења бирача за гласање ван бирачког места, што је могуће учинити од данас, до 17. децембра – на дан избора до 11 сати. Ову одлуку, са контактима задужених, као и сва  друга најважнија обавештења у вези са изборима, као и решења о члановима бирачких одбора која је донела Изборна комисија Ковин, објављујемо у оквиру посебног банера „ИЗБОРИ 2023“ овде, на почетној страници сајта, на линку https://www.kovin.rs/izbori-2023/